Sant Josep posa en marxa els tallers d’identitat de gènere i sexualitat | Noudiari.es

Sant Josep posa en marxa els tallers d’identitat de gènere i sexualitat

Ajuntament de Sant Josep.

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep posa en marxa una nova edició dels tallers d’identitat de gènere i sexualitat en l’adolescència amb què es vol arribar a tot l’alumnat de 3er i 4t curs d’ESO dels dos instituts que hi ha al municipi. Aquesta formació està finançada per Institut Balear de la Dona (IB-Dona) a través del Pacte d’Estat contra les violències masclistes endegat des del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat. 

 

En el marc d’aquests cursos es treballarà amb els i les adolescents del municipi un tema crucial en aquesta etapa del seu creixement com és la construcció de les identitats de gènere i la seva implicació en les relacions sexo-afectives i en les conductes i violències masclistes. Amb tot aquest treball es persegueix afavorir també la presa autònoma de decisions i la llibertat de les pròpies eleccions.

Per tal d’assolir aquests objectius, el programa de tallers s’estructura en sessions quinzenals o mensuals amb els grups d’alumnes d’institut als que va adreçat. Al cas dels que cursen 3er d’ESO s’han previst set sessions de 2 hores mentre que els de 4t curs rebran dos sessions de dos hores i una més d’una hora de durada. En aquestes sessions es reforçarà, ampliarà i aprofundirà en els continguts treballats durant els cursos.

Al llarg del programa, amb els i les alumnes més joves es tractaran els estereotips i rols de gènere, a més de les formes de propagació del sexisme en xarxes socials i mitjans de comunicació. Es farà un treball específic en el concepte d’amor romàntic, els mites que l’envolten i les violències de gènere que s’hi amparen per aprendre a estimar-se des de la llibertat i el respecte.

S’abordarà la construcció de la masculinitat i la feminitat qüestionant els models hegemònics i, després d’aquesta feina crítica, es redefinirà amb els alumnes aquests rols de gènere amb una perspectiva més igualitària i saludable. Per últim, es tractarà la identitat i la diversitat sexual per tancar els tallers amb una sessió dedicada al diàleg intergenèric i una avaluació dels continguts.

Aquesta part del programa de tallers es farà entre els mesos d’octubre d’aquest any i març de 2020.

Pel que fa als alumnes de quart curs d’ESO, es començarà per un treball específic amb els grups separats entre al·lots i al·lotes sobre els models de sexualitat hegemònics en homes i dones. A continuació s’abordarà la pornografia, la sexualitat i les relacions sexe-afectives, amb atenció a les violències associades a la construcció patriarcal de la sexualitat. Els tallers es clouran amb una sessió de diàleg intergenèric.

Les sessions per aquests alumnes es realitzaran entre febrer i març de 2020. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *