Sant Josep posa en marxa les plaques solars instal·lades al terrat de la sala de plens | Noudiari.es

Sant Josep posa en marxa les plaques solars instal·lades al terrat de la sala de plens

@Noudiari / La petjada ecològica de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia és una mica menor des de fa uns dies. L’edifici principal de ha posat en marxa les plaques solars fotovoltaiques instal·lades al terrat de la sala de plens, que alimenten d’energia elèctrica l’edifici principal. Les 45 plaques de 200 vats instal·lades serviran per reduir el consum elèctric de la xarxa, ja que tenen una potència instal·lada de un 9 KW que pot arribar a generar fins una mitjana de 35 kw/h amb un màxim de 45 kw/h.

 

Aquesta actuació suposarà un estalvi econòmic en la factura de subministrament elèctric i una reducció de la dependència dels combustibles fòssils del municipi. L’empresa Lob Solar ha estat l’encarregada de dur a terme la connexió de les plaques i la revisió de les instal·lacions per garantir que s’aprofiti el màxim d’energia possible.

Val a dir que amb aquesta potència no es cobreix el total del consum de les oficines centrals de l’Ajuntament en horari de treball, però sí que es genera un excedent fora d’aquestes hores que es bolca a la xarxa.

A banda de la posada en marxa d’aquestes plaques, l’Ajuntament està duent a terme altres actuacions orientades a afavorir la transició energètica cap a fonts d’energia renovables en front de les generades mitjançant combustibles fòssils. Enguany s’han instal·lat i posat en marxa també plaques solars fotovoltaiques al magatzem municipal de Cala de Bou que utilitza l’empresa concessionària del servei de residus, UTE Es Vedrà. 

Aquestes plaques serveixen per carregar els vehicles elèctrics del servei: diverses motocicletes i una furgoneta Piaggio Porter elèctrica. A més produeixen energia de sobres per abastir tot el consum d’aquesta instal·lació i fins i tot es genera un important excedent que es bolca a la xarxa. Això és així perquè la instal·lació, de 32 panells solars de 280 vats, s’ha dimensionat d’acord a la previsió d’anar incrementant progressivament la flota elèctrica del servei de recollida de residus.

Per a l’any 2020, l’Ajuntament seguirà apostant per les energies renovables, impulsant projectes d’instal·lació d’aquest sistema de producció energètica als edificis municipals, en el marc de la declaració d’emergència climàtica aprovada en plenari i que obliga a incloure la sostenibilitat com a un dels criteris fonamentals en l’acció de govern al municipi. “És imperatiu que facem cada vegada un ús més responsable dels recursos i que ens imposem mesures d’estalvi energètic i de descarbonització de la nostra economia. Des de l’Administració hem de donar exemple i l’Ajuntament de Sant Josep hi vol estar al capdavant” amb iniciatives com la posada en marxa del sostre solar de la Casa Consistorial, que ha suposat donar una utilitat a unes plaques instal·lades fa nou anys.

En aquesta línia, el nou contracte de l’enllumenat públic exterior de Sant Josep, actualment en tràmit de licitació, es farà seguint criteris d’una major sostenibilitat. Es tracta d’un concurs públic que surt amb un import estimat de sortida 7,5 milions d’euros (8,9 milions amb els imposts inclosos) pels deu anys de duració, tot i que les empreses interessades a fer-se amb l’adjudicació poden rebaixar-lo i aportar altres millores a les condicions que s’hi estableixen. Entre els criteris a puntuar entre les empreses licitadors es valora de forma important que l’energia subministrada provingui de fonts renovables, és a dir, que tota l’energia que es consumeixi en l’enllumenat, s’estigui generant mitjançant energies renovable, encara que sigui fora de l’illa.

Una respuesta para Sant Josep posa en marxa les plaques solars instal·lades al terrat de la sala de plens

  1. Demostenes Responder

    9 noviembre, 2019 en 8:19

    Un ejemplo de cómo funcionan nuestras administraciones y nuestros políticos, Nueve años para enchufar las placas.
    Vergonzoso.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *