Tsunami democràtic, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

Tsunami democràtic, per Bernat Joan i Marí

Foto de Twitter de Tsunami democràtic en la AP7.

Bernat Joan i Marí / Aquestes últimes setmanes, els maldecaps de l’Estat espanyol (del profund i del superficial) s’estan multiplicant. No hi ha hagut cap canvi en relació a la política aplicable a Catalunya, però la societat civil catalana, la de debò, la que no necessita proclames falses amb majúscules, els està portant de corcoll. Tots podem recordar perfectament que el referèndum del Primer d’Octubre (de 2017) no s’havia de celebrar, que no hi hauria urnes ni paperetes… i tot l’aparell (superficial i profund) de l’Estat no va poder impedir que hi hagués de tot.

Espanya va viure allò com una humiliació, i ja vaig apuntar que la humiliació no és bona. Però potser els organismes de l’Estat espanyol se l’han feta inevitable. Perquè això que està passant, i que anirà augmentant, encara serà pitjor (per a ells). El ministre Grande-Marlaska va venir a dir, en una visita a Barcelona, que es perseguiria el Tsunami Democràtic i els CDR fins a les últimes conseqüències. Fins i tot els va titllar de grups terroristes i ha intentat (debades, fins ara) que la Unió Europea els consideri com a tals. Serien els primers grups terroristes sense atemptats, sense víctimes, sense armes… de la Història!

Quan escric aquest article, Tsunami Democràtic ha bloquejat la frontera de la Jonquera per l’AP7 durant més de trenta hores, està bloquejant la mateixa AP7 ara mateix a Girona, ha tancat tots els accessos per carretera a Barcelona i està taponant la frontera entre Espanya i França (o entre Euskadi Sud i Euskadi Nord) a Irún. El problema que té Espanya amb Tsunami Democràtic és que hi ha més de quatre-centes mil persones en xarxa, a través de servidors situats fora del Regne d’Espanya, manejats per persones que s’han exiliat voluntàriament i prèviament a tot això, i, per tant, és un moviment imparable. Per molta policia, molts hackers a favor del govern espanyol i molts mitjans que hi posin. Quan vaig tenir notícia que es constituïa Tsunami Democràtic, vaig voler mirar, per casualitat, al cap d’un parell d’hores d’haver fet la crida constituent, quanta gent s’hi havia inscrit. Ho vaig saber havent dinat i m’ho vaig mirar a mitja tarda, abans d’anar cap a les meues classes a la UIB. Hi havia setanta-sis mil persones!

El llumenera d’en Marchena es creia que havia fet un ou de dos rovells, condemnant els líders catalans. Es devia pensar que faria por a la gent. Ha activat els CDR, ha donat peu a la creació del Tsunami Democràtic (recordem que la Junta Inquisitorial Central no es va atrevir a prohibir els actes que arreu del país, incloses les illes Balears, se celebraren durant la jornada de reflexió del 9N), ha tornat a fer el ridícul a Europa (l’advocat de la Unió Europea ja ha dit que “el dret com a eurodiputat s’adquireix en el moment en què la gent et vota, no quan fas determinades formalitats que alguns estats membres exigeixen”), ha encès Catalunya amb l’onada de mobilitzacions més gran que hi ha hagut a Europa en el que portam de segle XXI, ha provocat els millors resultats de l’independentisme català en unes eleccions generals espanyoles, ha convidat la CUP a ser a les Corts espanyoles, i tot l’etcètera que s’hi vulgui afegir.

Crec sincerament que el Tsunami Democràtic no té aturador. Fins que es pugui celebrar un referèndum pactat amb l’Estat (tot i que particularment pens que això no s’hauria de reivindicar, perquè el referèndum ja s’ha fet i s’ha guanyat), fins que els presos polítics surtin de la presó (ep! Tots els presos polítics, també els detinguts a partir de les protestes posteriors a la ignominiosa sentència del TS), fins que hi hagi una mediació internacional entre dues nacions en conflicte: Espanya i Catalunya.

 

18 Respuestas a Tsunami democràtic, per Bernat Joan i Marí

 1. miau Responder

  13 noviembre, 2019 en 10:56

  tito-que la republica no existe,como te lo tenemos que explicar

  • NI un pas enrere Responder

   13 noviembre, 2019 en 20:02

   Existirá, no te preocupes. El Estado Español que conocemos hoy en día murió con la sentencia. Nunca más volverá a ser la España de las autonomías. No hay vuelta atrás, por las buenas o por las malas. Al que se quiere no se le castiga.

   • Mira els semàfors Responder

    13 noviembre, 2019 en 20:43

    I dius: “por las buenas o por las malas”…això es el que anomeneu la revolució dels somriures?.
    L’únic que aconseguireu es donar més vots a l’ultradreta i potser llavors si hi haurà bofetades, després serà més difícil fer passes enrera…
    Esperc que el seny s’imposi i tot s’arregli, però hi haurà que cedir no només voler imposar. Salut.

   • A caray Responder

    14 noviembre, 2019 en 2:16

    El articulo de siempre de Bernat, o sea, nada nuevo en el horizonte. Pero esta vez nos sale un “admirador” suyo con el “por las buenas o por las malas”, por este lado vamos mal, muy mal. Asi no se llega a ningún sitio y lo unico que se hace es dar “munición” a los extremistas, de un lado y de otro. A Bernat le diria que sus amigos harian bien en no ir a tocar las narices en casa de los franceses, alli el Gobierno no se anda con chiquitas y la Gendarmeria no la mandan politicos inutiles. Por otro lado, los camioneros no suelen ser gente muy paciente cuando no les dejan pasar. Asi lo unico que consiguen es arruinar poco a poco a su querida Cataluña y le aseguro que se de que le hablo. Pero claro Ud. cobrando del Reino de España, residiendo en Ibiza y alejado de todo eso, le debe importar un pepino. Bona nit Bernat.

 2. Luis Responder

  13 noviembre, 2019 en 11:12

  L´únic titular que m’inspira Tsunami Democràtic és ‘El poble castiga el poble’. El Puigdemont i el Comín tant els hi dóna que es segresti la Catalunya que ells ignoren premeditadament, en la seva posició no tenen res a perdre. La gent que té que pagar factures, sí.

 3. Brubaker Responder

  14 noviembre, 2019 en 9:15

  Visca Catalunya lliure!!

 4. Bernat Joan Responder

  14 noviembre, 2019 en 10:07

  El tall de la Jonquera ha estat possible perquè a la part de dalt hi ha Catalunya nord, amb una solidaritat notable amb el sud.
  Quant als mals que tot això provoca en l’economia, he de dir que em sorprèn, idò, que les patronals no facin res per treure més prompte que aviat els presos polítics de les presons. Què ha fet, el Foment del Treball Nacional per excarcerar els presos?

  • A caray Responder

   15 noviembre, 2019 en 1:55

   No Bernat, las cosas en un estado, en cualquier estado de nuestro entorno, no funcionan asi. Para empezar no hay presos politicos, sino politicos presos y eso Ud. lo sabe muy bien. ¿quien es Fomento de Trabajo para pedir excarcelar a nadie? Ni que fuesen el ex-juez Santiago Vidal. Lo que si pueden hacer y de hecho lo hacen, pero no con la contundencia que deberia tocar, es cantar las cuarenta al gobierno del ex-sargento. Ya se sabe que si a uno le tocan la cartera, se enfada y si es catalan por duplicado. Le aseguro que si la SEAT se queda sin piezas por culpa de los CDR y el Sr. Luca de Meo abre la boca, se acaba el “broquil”. Lo entiende ahora ¿o no?

   • Bernat Joan Responder

    15 noviembre, 2019 en 8:57

    Veig que a la tercera euroordre els britànics tornen na Ponsatí, els belgues en Puigdemont i companyia i els suïssos na Marta Rovira i la resta. Mira-te-la bé, la Justícia dels països del nostre entorn, benvolgut/da A caray! Mai un procés d’extradició no havia set tan favorable a l’estat que el demana. He, he, he.

    • A caray Responder

     15 noviembre, 2019 en 21:34

     No es para reir Bernat, bueno a Ud. tanto le da, no pisara la carcel, pero no le quepa duda que los fugados, si lo haran. Por otro lado, sigue sin saber muy bien de que va esto de la euroorden, no hay emitida ninguna contra Marta Rovira, informese, informese antes de publicar su tira habitual de propaganda “indepe”. Mire, le voy a dar un poquito de información. El Ministerio de Defensa español a sacado a concurso unos programas de adquisición de material por varios miles de millones, en uno de los mas jugosos compiten una empresa israeli y otra belga, ¿apostamos que pais se lo lleva? Eso Bernat, es politica y defensa de los intereses nacionales, lo otro son tonterias como las que Ud. publica algunas veces. Otra cosita mas ¿de qué hablaron ayer el ex-primer ministro belga Charles Michel?, del tiempo seguramente, si ya se que ahora es el Presidente electo del Consejo Europeo, pero es belga y como tal defendera a su pais. Esto Bernat es la politica pura y dura y no lo que nos “deleita” Ud., que no pasa de la matraca del “pruces”, siga pues con ello. Ya veremos quien rie el ultimo Bernat. Je Je Je Je. Bona nit i salut.

 5. Brubaker Responder

  14 noviembre, 2019 en 11:28

  Si tan de mal fa a s´economia perque no presionen al Sanchez perque es senti a dialogar amb Torra?..tot sabem que una protesta sino fa mal a ningu de res serveix,ningú et fa cas i menys a Spanyistan..

 6. Mira els semàfors Responder

  14 noviembre, 2019 en 18:47

  FEM PAIS, FEM REPÚBLICA???? DE VERITAT??

  La setmana del 14 d’octubre el consistori va comptabilitzar 1.044 contenidors destrossats durant les protestes per la sentència del procés, principalment cremats i utilitzats com barricades.

  Els desperfectes ocasionats només en aquests elements del mobiliari urbà dedicats a la recollida de residus domèstics ascendeix a 1,3 milions d’euros. Comptant els desperfectes patits en altres elements del mobiliari urbà, la pavimentació d’uns 6.400 metres quadrats que van rebre els efectes del foc i les hores extres del personal municipal, especialment el de neteja, la factura dels disturbis supera els 3,1 milions d’euros.

  Des del 14 d’octubre i fins 32 octubre, a Catalunya han resultat ferits 320 agents: 181 mossos d’esquadra, 137 policies nacionals i dos guàrdies urbans de Barcelona, que van resultar ferits lleus.
  Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut 213 persones(fins 31 octubre)arran de les protestes i aldarulls que hi ha hagut a Catalunya contra la sentència del procés.

  ATRAPATS PEL “TSUNAMI”
  Alguns dels costos econòmics i personals dels talls registrats aquests dies a l’AP-7…

  La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies xifra en 15 milions d’euros les pèrdues diàries per al sector. El director de la patronal gironina del transport, Asetrans, Jordi Esparraguera, recordava: “Vivim de la carretera i si se’ns en priva; no podem treballar”.

  El cas d’en Jordi, un malalt d’ELA, és un exemple de què li passa a una persona dependent quan no pot comptar amb la seva cuidadora. A través de les xarxes socials com Facebook i Twitter va denunciar la seva situació: “Avui –dimarts per al lector–, gràcies al bloqueig que els CDR han fet a Barcelona, he hagut de defecar al meu llit perquè la meva cuidadora s’ha vist afectada per aquest bloqueig. Tinc ELA, i soc totalment dependent…”, deia el missatge.

  La policia francesa ha detingut en el tall de l’AP-7 a la frontera de la Jonquera 18 persones acusades de pertorbar la circulació, mentre que els Mossos d’Esquadra n’han arrestat una altra per atemptat a l’autoritat.

  Revolució dels somriures? gent de pau?
  Alguns no, sens dunte!

 7. Graco Responder

  15 noviembre, 2019 en 12:02

  Enrique Krauze es un reputado historiador, además de ser fundador de la revista Letras Libres. El viernes pasado, en una más de sus valiosísimas iniciativas, el Club Tocqueville preparó la presentación de su último libro, El pueblo soy yo.

  En una entrevista para la Contra de La Vanguardia, Krauze hace un retrato -tremendo por su precisión- de lo que es el nacionalismo lazi y el prusés.

  Hablando del populismo, Krauze avisa de cómo empieza: “cuando los más lúcidos renuncian a decir la verdad frente a las fantasías ideológicas que halagan a la mayoría por miedo a ser impopulares y que les señalen con el dedo“.

  Justo lo que ha ocurrido en Cataluña: en privado han sido tantos los que comentaban que todo era una locura… pero tan pocos los que se han decidido a hablar públicamente.

  -¿Y cómo progresa esta locura?

  -“Con movilización continua. El populismo moviliza permanentemente a sus bases”.

  -¿De forma obsesiva y durante años?

  -“Porque su poder emana de ocupar todos los espacios hasta reducirlos a altavoces de su programa [puro Programa 200 del capo Pujol]. Hace suya la plaza pública [els carrers seran sempre nostres i la plaça Universitat també] y en ella manifiesta su majestad el pueblo: la masa vociferante que grita día y noche: “¡El poder para los que gritan! ¡El poder para el pueblo!” [y el que no grita no es pueblo, sino traidores botiflers]”.

  -¿Con eso basta?

  -“El populismo, además, necesita un enemigo obsesivo y omnipresente al que culpar de todas las desgracias [espanyaensroba, noensestimen, ensvolenaixafar…] y cuya derrota supondrá el advenimiento de la plenitud popular [Catadisney]”.

  -Fantasías ideológicas, movilización permanente; un enemigo omnipresente y…

  -“El populismo desprecia el orden legal democrático vigente para sustituirlo por una supuesta voluntad popular directa que emana de la indiscutible legitimidad de su causa. Por eso no dudan en usar de modo discrecional los fondos públicos que controlan”.

  -¿Sustituye la legalidad por su legalidad?

  –“Abomina de los límites racionales a su fantasía ideológica e ignora a quienes no la profesan. Considera cualquier freno a su acción oligárquico, aristocrático y contrario a la voluntad popular. Y acaba por entregar el poder a un solo pueblo, un régimen, una idea y un solo líder”.

  Enhorabuena, profesor Krauze. Está todo dicho… i fa molta por. I encara hi ha qui diu que els hem d’acontentar amb alguna concessió més?

 8. DanielGarcía Fernández Responder

  16 noviembre, 2019 en 22:06

  El problema que tiene España es que Cataluña tiene unos dirigentes que han invertido dinero en delincuentes informáticos y por desgracia España no a tenido éste tipo de cuestiones al día dedicando poco a protegerse de ellas y subestimado los peligros de este tipo, pero no hay mal que por bien no venga Joan, estoy seguro de que se revertira la situación,el señor Marlaska no es un inepto integral como el señor Zoido, por cierto no le he visto comentar nada sobre esos delincuentes confesos que preparaban bombas.
  Me gustaría saber su opinión quizas me la haya perdido.

 9. Demostenes Responder

  18 noviembre, 2019 en 7:03

  La República no existe, el reino catalán no existió nunca, Espanya ens roba no ha pasado nunca, quien robaba era la familia Pujol y el 3%.
  Los catalanistas llevan años aleccionando y mintiendo a los escolares sobre la historia catalana y incluso así no conseguirán nunca la independencia.

 10. Bernat Joan Responder

  18 noviembre, 2019 en 7:59

  Benvolgut Daniel, qui preparava bombes? Et refereixes al muntatge que s’ha fet des de les clavegueres de l’Estat per intentar convertir els CDR en un grup terrorista? (T’inform que l’Estat espanyol està intentant, sense èxit, que la Unió Europea consideri els CDR i Tsunami Democràtic com a grups terroristes. Fa gana de riure, per no dir una altra cosa).
  Benvolgut Demóstenes, ara Catalunya forma part del Regne d’Espanya, però al Regne d’Espanya s’està fent tot el possible perquè això deixi de ser així. No els ho agraïrem mai prou!

  • Daniel García Fernández Responder

   18 noviembre, 2019 en 16:24

   Jajjajajajaj, lo tuyo es de risa, si han salido los pinchazos y las confesiones.
   Como ya te he dicho en mas de una ocasión estas al mismo nivel que los neofascistas de vox y jimenez losantos solo que vas de amarillo que sin vergüenza y que te tenga que pagar el sueldo.
   Menudo crápula y vas democrata, revisate el diccionario a ver si lo recuerdas, que eres profesor y esta feo que cosas de cultura general no las tengas frescas.
   jajajajajaja.

 11. Brubaker Responder

  18 noviembre, 2019 en 12:22

  Alguns voldrien tornar al 39,tenen tota sa forÇa del seu costat,son més en quantitat,tenen s´exèrcit,forces de seguretat,justicia,premsa…pero no cauen o no es volen adonar-se de que estam dins Europa,segle XXI,hi ha càmeres per tot arreu,mòbils,internet…Si lo que volen es sa llei de sa selva,que guanyin es més forts,llavors només hi hauria una nació al món o cap,perquè aquesta forma de pensar només porta a un cami,s´autodestrucció humana.Respectar ses minorias nacionals m´hos a fet més rics a tots,més plurals i evolucionats,i en els temps actuals es conflictes politics-territorials es resolen d´una forma evolucionada,´posant urnes.Catalunya es una nació i per tant,un subjecte jurídic propi.”Gracies Espanyols per ser tan comprensius,igual que es Regne Unit amb Escocia”…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *