La igualtat i la implicació dels homes, eixos centrals de les iniciatives del Dia de la Dona a Santa Eulària | Noudiari.es

La igualtat i la implicació dels homes, eixos centrals de les iniciatives del Dia de la Dona a Santa Eulària

@Noudiari / L’Ajuntament de Santa Eulària ha organitzat tot un seguit d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, que pretenen incidir en la necessitat de seguir avançant en la igualtat efectiva entre dones i homes i que aquests últims s’impliquin i formin part d’aquesta lluita. Les activitats s’iniciaran el dimecres, 4 de març i s’estendran fins el dia 18.

Per a celebrar el Dia Internacional de la Dona, el Consistori desplegarà diferents iniciatives. Des d’avui mateix i fins al proper diumenge, dia 8 de març, s’il·luminarà la façana de la Casa Consistorial on lluirà una imatge commemorativa en referència a aquesta celebració reivindicativa.

Igualment, aquests dies es repartiran polseres fetes amb material reciclat on es podrà llegir l’eslògan triat per a enguany: ‘Dones i homes, el poder de ser iguals’. Aquest lema vol exemplificar que la lluita per aconseguir la igualtat plena entre tots dos sexes no ha de recaure només a les dones i que han de ser també els homes els que s’impliquin i facin seua la consecució d’aquest objectiu.

En quant a les activitats, aquestes s’iniciaran el 4 de març amb l’octava edició de la Mostra de Curtmetratges ‘Proyección Igualdad’ Això serà a partir de les 20.30 hores al Teatro España. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

El cinema seguirà sent part de les celebracions del Dia de la Dona al Teatro España amb una programació especial. Així, entre el dia 5 i el dia 8, es faran dues sessions diàries amb ‘Mujercitas’, la pel·lícula dirigida per Greta Gerwig que fa una relectura dels personatges clàssics de Louisa May Alcott, les germanes March, però enfocant els personatges amb una perspectiva més moderna i més conscients de les seves virtuts i força com a dones. La pel·lícula es podrà veure en anglès a les 18.00 i en castellà a les 20.30.

El divendres es faran tallers i activitats als tres Punt Jove del municipi (Santa Eulària, es Puig d’en Valls i Jesús) i s’inauguraran dues exposicions. La primera, a les 19.00, a la nova Sala d’Exposicions del carrer Sant Jaume de Santa Eulària. Estarà oberta fins al 31 de març i recull obres de les alumnes de pintura de l’Agrupació Siesta-Centre Sociocultural Can Fita. La segona, inaugurada a partir de les 20.00, es podrà veure al Centre Cultural de Jesús fins al dia 27. Es tracta de ‘Miradas’, mostra que combina fotografia i poesia i que està a càrrec de les germanes Cristina e Irene Alba.

L’endemà, al Centre Cultural d’es Puig d’en Valls tindrà lloc un taller dirigit a famílies titulat ‘La necessitat de gestionar les emocions per al benestar’, a càrrec de Mari Creu Royo, mestra, psicopedagoga i formadora en Educació Emocional. El taller es farà entre les 18.00 i les 19.30 hores.

El Dia de la Dona, el 8 de març, es faran activitats infantojuvenils amb contes, murals i jocs per a afavorir la conscienciació sobre la igualtat. Serà a la plaça d’Isidor Macabich (plaça des canó) entre les 11.00 i les 13.00 hores. I per la tarda, el Cor des Pla de Jesús, format exclusivament per dones, actuarà al Centre Cultural de Jesús oferint el se recital ‘Quan les dones canten’. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

La programació d’activitats finalitzarà el 18 de març amb la sessió de contes ‘La princesa Manzanilla’, a càrrec d’Encarna de las Heras. Es tracta d’una activitat organitzada pel Consell Insular d’Eivissa recomanada per a petits de 3 a 10 anys. Es farà al Teatro España a partir de les 18.00 hores. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

Un total de 8 activitats, la primera de les quals serà la inauguració el 2 de març del canvi de l’exposició permanent de la Sala Barrau, situada a s’Alamera del poble de Santa Eulària des Riu. Des de la seva apertura, aquest espai recull una àmplia selecció dels fons del cèlebre pintor que custodia el Consistori. Ara, es fa el primer canvi profund dels fons de la sala per tal de donar cós a l’exposició ‘Dones’, centrada a les obres amb protagonista femenina que figuren al llegat de Barrau i que inclouen retrats de diferents tipus, alguns de tipus costumista i altres més naturalistes.

La següent activitat s’iniciarà el 5 de març i s’allargarà fins el mateix dia 8. Aquella setmana el Projecte ‘Escoles Obertes’ del Consistori, que ofereix activitats d’oci per als estudiants d’Infantil i Primària i les seves famílies, se centrarà en desenvolupar tallers i activitats d’igualtat per a que els més petits incorporin el respecte cap a la dona i les actituds paritàries i no discriminadores als seus comportaments i raonaments. Aquestes activitats es faran de tarda (de 16.00 a 18.00 hores) als col·legis Puig d’en Valls, Santa Gertrudis i Santa Eulària.

El dia 6 s’obrirà una altra exposició, en aquest cas al Centre Cultural de Jesús. Fins al dia 25 es podrà contemplar la mostra ‘Commemorant el Dia de la Dona’, d’Ezequiel Herrera. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 16.00 a 21.00 hores.

L’endemà arribaran dues activitats al Teatro España. En primer lloc, la periodista i coach Brigitte Bobet oferirà la xerrada motivacional gratuïta ‘Parlar sense por’. Això serà a les 19.00 hores, mentre que a les 21.00 es farà la VI edició de la Mostra de Curtmetratges ‘Projecció en Igualtat’ que ofereix prop d’una desena de pel·lícules de petit format que tenen a les dones com a protagonistes, bé per estar dirigides per dones, bé per tractar temàtiques d’especial interès per a aquest col·lectiu.

El divendres 9 de març també hi haurà dues activitats. En aquest cas, els Punt Jove del municipi serà els espais triats. A es Puig d’en Valls es faran diferents tallers i jocs relacionats amb la paritat, mentre que a Santa Eulària es faran també diferents activitats, incloent la projecció de la pel·lícula ‘Figuras ocultas’, basada en fets reals i que relata el paper determinant, i el menyspreu patit, de tres científiques negres estatunidenques a l’impuls de l’ carrera espacial als anys 60.

Per últim, totes aquestes activitats es complementaran al mes de juny al Centre Cultural de Jesús amb l’exposició ‘Petjades de dones genials’, que estarà en marxa de dilluns a divendres, de 16.00 a 21.00 hores, de l’1 al 29 de juny. Es pot tindre més informació d’aquest projecte a www.HuellasDeMujeresGeniales.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *