Sant Josep aposta per la participació ciutadana i la promoció cultural en el seu programa d’actes del Dia de la Dona | Noudiari.es

Sant Josep aposta per la participació ciutadana i la promoció cultural en el seu programa d’actes del Dia de la Dona

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep, a través de la regidoria d’Igualtat, ha elaborat un programa d’activitats de cara a la propera commemoració del Dia Internacional de la Dona en què aposta per la participació i la cultura com a fórmula de conscienciació davant la desigualtat.

En la presentació d’aquest programa, la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda, ha destacat també «l’esforç que es fa enguany per fer arribar als infants una educació en valors com els de la no discriminació» i ha posat en valor la major sensibilització davant aquesta qüestió entre les generacions més joves, «encara que queda molt camí encara per fer».

Buscant la implicació social en el programa, la primera de les activitats previstes serà l’enregistrament d’un podcast amb perspectiva de gènere del cicle ‘Trobada amb dones notables’, en el que està previst entrevistar la psicòloga i experta en polítiques de gènere Maite Sarrió Catalá i també a l’artista Aida Miró, molt vinculada a l’illa, que es realitzarà el proper 5 de març a les 20.30 hores al Centre de Cultura Can Jeroni, amb música de piano en viu.

El dia següent serà protagonista la fotografia, en concret, els treballs rebuts en el marc del concurs de fotografia Dones 2019, amb les millors 27 instantànies s’ha configurat la mostra ‘Dones del món’, que es pot visitar a Can Jeroni des del 6 de març a les 19.30 hores i fins el 8 de març. Per cert que ja és obert el termini per presentar les fotografies que vulguin optar als premis Dones 2020, amb 600 euros en material fotogràfic per a la millor imatge, 400 euros per la segona i 22 per la tercera.

El Dia de la Dona estarà marcat per la celebració de la Cursa de la Dona, que sortirà des de Can Raspalls, a Sant Jordi, fins a ses Figueretes, a Eivissa, i que organitzen conjuntament les regidories d’esports i d’igualtat dels dos ajuntaments. Per aquest motiu, la samarreta que rebran totes les participants està inspirat en el disseny del mural ‘Som la revolució’ creat per l’artista Hosh i els estudiants de l’IES Sant Agustí contra la violència masclista, dins les accions del passat 25N.  

També hi ha espai per al teatre en aquesta programació, amb la representació de l’obra ‘Llum trencada’, que ha muntat Iguana Teatre i que se centra en les dificultats que patiren les dones a Mallorca durant el franquisme, després de les primeres conquestes assolides durant la II República. Serà el dissabte, 14 de març, a les 20 hores i s’hi podrà accedir amb invitació, que es pot sol·licitar al departament de Cultura i a Can Jeroni.

Aquest mateix dia, comença la primera de les cinc sessions que durarà el taller de fotografia ‘Entre dones: reinterpretant la nostra identitat femenina’, que impartirà Isa Sanz i que s’orienta a dones motivades per aprendre a fotografiar, tot i que no cal experiència en aquesta disciplina. Les interessades s’han d’inscriure a utscaladebou@santjosep.org.

Des del 5 de març i fins el 20 de març s’han programat també distints actes culturals com una exposició de novetats literàries sota el títol ‘Una habitació pròpia: llibres de dones’ a la biblioteca Vicent Serra Orvay. També en torn al món de les lletres, en aquest dies es celebra la IV Edició de Microrelats de Dones, a la que participen els alumnes de 3er d’ESO dels instituts de secundària del municipi.

Pel que fa als més petits, hi haurà diverses sessions de contacontes, la primera el 13 de març a la biblioteca de Cala de Bou amb les ‘Historias mágicas’ de na Maritza, que repetirà sessió a la biblioteca Vicent Serra Orvay el 20 de març, tots dos dies a les 18 hores. També Encarna de las Heras impartirà una sessió de contacontes per la igualtat amb el títol ‘Jugamos’ a la biblioteca Vicent Serra Orva, el 19 de març a les 17.30.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *