Sant Josep suspèn les festes patronals de Sant Jordi de ses Salines i Sant Francesc de s’Estany | Noudiari.es

Sant Josep suspèn les festes patronals de Sant Jordi de ses Salines i Sant Francesc de s’Estany

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es veu obligat a anunciar la suspensió dels programes festius previstos per celebrar les properes diades de Sant Jordi i de Sant Francesc davant la perllongació de l’estat d’alerta decretat pel Govern central.

La Corporació agraeix la comprensió de la ciutadania i la responsabilitat dels vesins i vesines del municipi, que de forma exemplar estant seguint les recomanacions del confinament per tal d’evitar la propagació del coronavirus durant aquest difícil període.

De tota manera, com es va fer en les recents celebracions amb motiu del dia de Sant Josep, la regidoria de Cultura i Festes treballa per mantenir i reubicar alguns dels actes que s’estaven preparant en el marc dels programes festius tant de Sant Jordi de ses Salines com de Sant Francesc de s’Estany, per al moment en que es puguin celebrar en condicions de normalitat.

També com en el cas de les festes del cap de municipi, des de l’Ajuntament es té la voluntat de sumar als ciutadans en diferents iniciatives participatives per celebrar aquestes dates ni que sigui a través de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, per compartir la celebració tot i el confinament.

L’Ajuntament aprofita l’ocasió per agrair a les entitats i associacions de tots dos nuclis la seva implicació i esforç. «També els hem de donar gràcies per la paciència que per força han hagut de tenir davant la situació d’incertesa que els ha complicat tancar contractacions artístiques pel programa o comprometre’s amb els subministraments necessaris per a les celebracions», ha destacat la regidora de Cultura i Festes, Cristina Ribas.

Des de l’equip de govern s’assumeix d’aquesta manera un dels suggeriments sorgits en la junta de portaveus celebrada ahir a la sala de plens de l’Ajuntament, amb presència dels representats dels set grups municipals -sis de manera presencial i una de forma telemàtica-.

Es va plantejar la complicació de poder portar a terme un programa de festes en les circumstàncies actuals, a més de donar compte per part de l’alcalde, Josep Marí Ribas, de les passes que s’han donat abans i després del decret de confinament de la població i les ampliacions posteriors de les mesures per contenir els contagis pel Covid-19, amb un repàs a les principals mesures decretades per Consistori i les reunions de coordinació amb altres institucions en que ha participat Sant Josep.

En aquesta trobada, la primera que es realitza des de la declaració d’alerta, tot i que han estat informats puntualment de les mesures acordades en aquests dies, els portaveus municipals varen mostrar el seu suport a l’equip de govern, un gest de «responsabilitat» que va agrair Marí Ribas. 

També s’interessaren per l’atenció als col·lectius més vulnerables i preguntaren per les mesures com  el servei de menjars a domicili iniciat amb voluntaris de Protecció Civil i el reforç de l’àrea de serveis socials amb personal administratiu d’altres departaments per tal d’accelerar la concessió d’ajuts d’emergència a les famílies de Sant Josep. 

Els portaveus coincidiren en la necessitat d’anar «tots a una» en aquests moments i es va acordar que mentre no es normalitzi la situació es mirarà d’evitar la convocatòria de plenaris presencials si no és per raons de força major pel risc que pot suposar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *