Un home confinat a Madrid cedeix un habitatge a Eivissa per a allotjar a sanitaris o personal de les forces de seguretat de l’Estat | Noudiari.es

Un home confinat a Madrid cedeix un habitatge a Eivissa per a allotjar a sanitaris o personal de les forces de seguretat de l’Estat

L’habitatge es troba en la zona de Cala Tarida

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha rebut mostres de tota mena de la solidaritat de la ciutadania cap als que es poden veure més exposats per la pandèmia com també amb els col·lectius professionals que lluiten en els diversos fronts contra la propagació del Covid-19.

Un d’aquests casos és la oferta per part d’un ciutadà confinat a Madrid que es va posar en contacte amb l’Ajuntament per posar a disposició del Consistori un habitatge de la seva propietat situat a Cala Tarida, per tal que s’hi puguin allotjar sanitaris i personal de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que s’hagi de desplaçar a l’illa. 

Aquest oferiment es formalitzarà mitjançant un conveni pel qual l’Ajuntament es fa càrrec de les despeses que se’n puguin derivar, com dels rebuts de llum, l’aigua o la roba de llit, durant el temps que sigui necessari. De seguida que estigui firmat l’acord, l’habitatge s’oferirà en primer lloc a l’Ib-Salut per les possibles necessitats d’allotjament del personal sanitari.

L’Administració local ha rebut oferiments de tota mena, des de queviures a persones disposades a fer tasques de voluntariat per altres ciutadans que puguin necessitar-ho, tasques que assumeix l’Agrupament de Protecció Civil de Sant Josep. També materials que han resultat providencials, com els guants i mascaretes que un tatuador del municipi va entregar a l’Ajuntament per a que els treballadors que atenen el públic estiguessin protegits. 

Tot i que en tot moment s’ha disposat de guants i mascaretes pel personal essencial, aquesta donació va arribar en un moment en que resultava complicat rebre prou material per assegurar la protecció del personal de l’Ajuntament, no només de la Policia Local sinó també les persones que treballen als serveis socials i han d’atendre casos que les poden posar en risc. Per exemple, els i les treballadores familiars, que van a les cases tot i la situació de confinament perquè tenen un paper clau en garantir la qualitat de vida dels seus usuaris.

Els mateixos agents de Sant Josep han participat en un regal per una nena del municipi, que va fer sis anys ahir. A causa del confinament, els seus pares no sabien com fer perquè tengués algun present pel seu dia. Un grup de policies li va aconseguir un llibre per pintar que varen portar-li a casa amb els cotxes patrulla, una sorpresa que va deixar muda la petita. Li entregaren junt amb un escut de la campanya solidària del cos per recaptar fons per la investigació contra el càncer infantil.  

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *