Esquerra Unida no dará apoyo al decreto de protección del territorio y pide más blindaje para Ibiza | Noudiari.es

Esquerra Unida no dará apoyo al decreto de protección del territorio y pide más blindaje para Ibiza

Vista aérea del municipio de Ibiza.

NouDiari / Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), que afirma que es “la única formación política de ámbito autonómico que solicita la igualdad en la aplicación del Decreto de Protección delTerritorio en la totalidad de las Illes Balears”, ha enviado un documento al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, a instancias del Coordinador Insular de Ibiza Artur Parrón, y del coordinador interinsular, Juanjo Martínez, en el cual dejan descritas “todas las carencias de las que adolece el nuevo Decreto”, así como el posicionamiento del diputado de Esquerra Unida – Esquerra de Menorca, que no será favorable a este Decreto.
“Este Decreto, en su actual redactado, deja fuera de protección diversas áreas de Ibiza que entendemos deberían ser protegidas”, afirman.

EUIB entiende que Ibiza “necesita con la misma urgencia que el resto de islas más protección territorial y que este Decreto, de aplicarse también a la isla, blindaría espacios naturales que no quedan suficientemente protegidos con el PTI actual”.

Esta es la carta al conseller Miquel Mir.

Benvolgut Conseller Miquel Mir,

Avui hem vist com el Consell de Govern de les Illes Balears aprovava un Decret de protecció del territori; és sens dubte un avenç i una passa important pel que fa a la protecció de les nostres Illes, i més tenint en compte el precedent que suposa el decret 8/2020.


Al marge d’aquesta consideració, des d’EUIB no entenem per quin motiu s’ha decidit no protegir la totalitat de les Àrees de Prevenció de Riscos (APR) a les Pitiüses al mateix nivell que Mallorca i Menorca. Aquest buit que pareix que ha estat l’ós del debat acaba deixant Eivissa amb menys protecció.


Per aquest motiu, volíem expressar la nostra decepció entorn del que és un bon Decret que no acaba de desplegar-se per tot el territori de les Illes Balears. Malgrat que durant la darrera legislatura férem avenços en la protecció del sól rústic a l’illa d’Eivissa, encara queden moltes coses per fer i no ens podem permetre com a Illes que Eivissa torni a quedar enrere i desaprofitar l’ocasió de blindar allò avançat. No obstant això, no dubtem en què encara hi som a temps de poder modificar el Decret. Un Decret, per cert, sobre el que no se’ns ha consultat en cap moment.


Aquest Decret-Llei està incomplet. No hem dubtat mai de la seva voluntat de protegir el territori, però en aquestes circumstàncies, el que és necessari i urgent per a Mallorca i Menorca, també ho és per a Eivissa. Com a formació d’abast interinsular, EUIB no pot renunciar a la protecció de l’illa d’Eivissa.


Fins que això no sigui una realitat, lamentablement, Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) no podrà donar-li suport en la seva convalidació al Parlament de les Illes Balears, a través del seu diputat Pablo Jiménez.
Aprofitem l’avinentesa per sol.licitar-li una reunió per tal de discutir possibles canvis que modifiquin el Decret i els facin un veritable Decret per a totes les Illes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *