Madrid se’n va?, per Bernat Joan | Noudiari.es

Madrid se’n va?, per Bernat Joan

Bernat Joan i Marí.

Bernat Joan i Marí / Les imatges més recents de la crisi provocada per la pandèmia farien les delícies de Berlanga, si encara fos viu i se’n pogués aprofitar: revolta als barris pihos de Madrid, i, de rebot, a diverses capitals espanyoles. En temps de pandèmia i de distància social, determinada gent es manifesta sense problemes. La policia, en comptes de repartir-los llenya, els saluda i els posa, pràcticament, una estora vermella perquè puguin practicar la “democràcia”. Encara algun piho se’ls encara dient-los per què no se’n van a “mantener el orden constitucional” a Catalunya. En fi, tot un espectacle.

A twitter s’hi diverteixen: si els voleu disperar, diuen, no els envieu antiavalots; enviau-los inspectors d’Hisenda.
Més que manifestacions per determinades llibertats, tota la parafernàlia les mostra com a manifestacions estrictament nacionalistes (porten la bandera d’Espanya fins i tot a les mascaretes!). Ja se sap que una i altra cosa no sempre quadren. Alguns mitjans internacionals (remarcablement, el liberal The Guardian) contraposen “l’ira de Madrid” amb “la prudència de Catalunya”. L’advocat Gonzalo Boye avisava, en un article publicat fa uns dies a El Nacional, del perill de colp d’estat (no d’un colp d’estat tradicional, amb militars i tancs i tot això, sinó d’un colp d’estat “suau”, amb alteració de l’ordre constitucional i amb conculcació de drets democràtics). I Vicent Partal recorda (dilluns 18 de maig) a Vilaweb un article de l’any 2001 de Pasqual Maragall, publicat a El País i titulat “Madrid se va” (on el futur president de la Generalitat de Catalunya especulava sobre l’oposició Madrid-Espanya).

Podria ser que, quan a les elits extractives ja no els quedi res per extreure, optin per independitzar Madrid d’Espanya. Ja veurem llavors quina cara se’ns quedarà, a tots els altres.

5 Respuestas a Madrid se’n va?, per Bernat Joan

 1. Graco Responder

  18 mayo, 2020 en 20:32

  La semana pasada que si eramos un lander de Alemania.Esta semana que Madrid se quiere independizar.¿Que será lo próximo?.¿Reclamar de una vez por todas la admisión de Tabarnia a la ONU?

 2. Brubaker Responder

  19 mayo, 2020 en 11:32

  Molt be Graco!! naltrus reclamem s´inclusiò de Tabarnia a l´ONU a la vegada que demanem s´expulsiò de Spanyistan de sa CEE i la OCDE,i per descomptat, demanar ser membres d´honor de sa Lliga Ârab.

 3. Graco Responder

  19 mayo, 2020 en 12:34

  Brubaker,tú siempre tan ecuánime(Que obra con rectitud, justicia e imparcialidad o está dotado de ellas//Que no suele dejarse llevar por la pasión) y reflexivo…..

 4. Lárguese Responder

  21 mayo, 2020 en 21:35

  Lárguese a su adorada Cataluña, será más feliz.

  • Bernat Joan Responder

   25 mayo, 2020 en 9:10

   I on visc? A la Xina? Em pensava que era a Sant Jordi de ses Salines. Per tant, ja hi som.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *