Una faula ecologista en forma de conte ‘on line’ d’una avia al seu net, premi del concurs de relats al confinament | Noudiari.es

Una faula ecologista en forma de conte ‘on line’ d’una avia al seu net, premi del concurs de relats al confinament

Ajuntament de Santa Eulària.

NouDiari / Una faula ecologista contada ‘on line’ per una avia al seu net titulada ‘Dones d’Aigua’ ha estat el relat breu que s’ha fet amb el premi del concurs #JoEmQuedACasa convocat per l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu amb motiu de l’epidèmia del coronavirus per animar els ciutadans i ciutadanes d’Eivissa a escriure sobre l’experiència del confinament, tant en forma de text de ficció com d’assaig.

En quant a la participació, s’han presentat al concurs 21 relats de 18 participants diferents (les bases permetien presentar fins a 2 relats per persona) i del total de relats 18 són en castellà i 3 en català. Tots ells es poden llegir a la secció ‘Cultura a Casa’ del web www.festivalbarruguet.com (https://culturaacasa.festivalbarruguet.com/concurs-de-relat/).
De les 18 persones participants en el concurs, 9 són del municipi de Santa Eulària des Riu (4 de la Parròquia de Santa Eulària, 3 de Sant Carles de Peralta i 3 de Jesús), 7 del municipi d’Eivissa i 2 del municipi de Sant Antoni de Portmany. S’ha de destacar la participació en el concurs de diversos usuaris de l’alberg temporal de la Creu Roja al Pavelló Esportiu de Raspallar a instàncies de la terapeuta ocupacional del refugi, que els va plantejar aquesta participació, dins de l’àrea ocupacional d’oci com a via d’expressió de les emocions i els sentiments sobre la vivència del confinament a l’alberg i com a forma de participació cultural en la comunitat. Algunes d’aquestes participacions han resultat premiades.

Entre els membres del jurat figuren els escriptors eivissencs Iolanda Bonet Marí i Carles Torres Torres. Els jutges varen basar les seues decisions en la valoració, d’una banda, de la ficció en si mateixa dels relats, i d’una altra banda, del vessant més dur i humà de les experiències proposades arran de la declaració de l’estat d’alarma, a més de l’estil narratiu. El jurat va decidir de manera unànime atorgar els premis següents:

Primer premi (500€): “Dones d’aigua” de María Luisa Jaén Villoldo.

Segon premi (compartit) (400€): “Miedos” de Miriam Haro i “Jocs amorosos” de Jaume Vidal Forteza.

Tercer premi (compartit) (300€): “Mejor imposible” d’Elisa Isabel Gallardo González i “Diálogos con Sarah” de Martina Greef.

Quart premi (200€): “Sobre mí” de Joan Cardell Roig.

.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *