Borbó sense causes, per Bernat Joan i Marí - Noudiari.es | Noudiari.es

Borbó sense causes, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

Bernat Joan i Marí / Des del govern espanyol s’ha dit aquests dies que Joan Carles I no és cap “fugat” perquè no té cap causa penal contra ell. Com ja sabem, el Tribunal Suprem no està fent gaire cas de la denúncia d’Òmnium Cultural, que, segons sembla, a Suïssa es prenen més seriosament. El que ens hauria de sorprendre (i que a un servidor ja fa un temps que no el sorprèn) és que els mateixos que diuen que el rei emèrit no és cap fugitiu perquè no té cap causa contra ell qualifiquin de fugitius Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, que tampoc no tenen cap causa en contra! Si Puigdemont i companyia, contra els quals no hi ha cap causa oberta enlloc, són “fugitius”, etc, etc, etc, el rei emèrit igual. I si el segon no ho és els primers tampoc. En tot cas, la situació judicial del rei emèrit és més precària que no la dels tres eurodiputats de Junts per Europa. Si bé tots tenen immunitat (uns per causa democràtica, l’altre per causa sanguínia), l’emèrit té un procés en marxa a Suïssa, mentre els eurodiputats no tenen cap procés obert enlloc.
Des del govern més progressista de la Història (m’hauré equivocat i serà el govern més monàrquic de la Història?), s’apel·la a la presumpció d’innocència de qui no té cap causa en contra. Però es parla de Lluís Puig, de Meritxell Serret o del raper Valtònyc com de gent culpable d’alguna cosa (quan cap d’ells, exactament igual que l’emèrit) no han estat jutjats ni, per tant i per descomptat, condemnats.

Que ningú pensi ni per un moment que estic comparant Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, ni cap altre líder català resident a Brussel·les o a Suïssa amb Joan Carles de Borbó. Els tres primers ens representen al Parlament europeu perquè més d’un milió de persones els vàrem escollir. L’altre va ser designat pel dictador per continuar donant forma a l’Estat i per representar-ne la unitat. Els tres primers han estat votats i elegits. Al segon no l’ha votat ningú. Qualsevol comparació, com la que varen fer els jovenets del PSC, està completament fora de lloc.

13 Respuestas a Borbó sense causes, per Bernat Joan i Marí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *