Vicent Marí reclama el dret d’Eivissa a “decidir i gestionar sense tuteles” els seus recursos - Noudiari.es | Noudiari.es

Vicent Marí reclama el dret d’Eivissa a “decidir i gestionar sense tuteles” els seus recursos

NouDiari / Al discurs tradicional per commemorar la festivitat del 8 d’Agost, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha reivindicat el dret de l’illa a ser “escoltada”, incidint en el seu dret a  decidir i a gestionar, “sense tuteles ni desconfiances” els seus recursos.Marí ha assenyalat que en un temps difícil i incert per a tots, com el que estem vivint, Eivissa reclama una identitat i uns recursos “que ja són nostres” i que ara, en moments de màxima dificultat, “són més necessaris que mai per poder atendre amb garanties als ciutadans més colpejats per la crisi”.

En clara referència a l’acord assolit entre Govern central i FEMP respecte als remanents de les entitats locals,  Marí ha explicat que es fa difícil entendre “haver de lluitar per poder invertir el nostres estalvis. És inexplicable que els recursos econòmics d’Eivissa no puguin revertir íntegrament a l’illa d’una manera àgil i clara”.

Per a Marí, si alguna cosa ha demostrat la crisi de la COVID-19 és “la nostra pròpia fragilitat com a persones i com a societat” i per això ha fet una crida a les institucions públiques i els seus representants, perquè estiguin “allà on s’espera que donem resposta i solucions a una situació de risc econòmic i social  que no entén ni de fronteres ni molt menys, de pensaments partidistes”.  

Marí ha fet referència al moment en que Eivissa, com la resta del mon, viu immersa en es devastadors efectes d’una pandèmia sanitària “que mos ha trasbalsat com a persones i com a societat, alterant les nostres vides de manera imprevisible” i ha fet un record i donat recolzament als eivissencs que han patit la malaltia: “als que l’han superat i als que,  desgraciadament,  ja no són entre naltros. 

El seu record és més present que mai i mos ha de servir d’ànim i coratge diari per seguir enfrontant una situació que es preveu encara llarga i difícil”.      

També ha tingut paraules de agraïment a totes i cada una de les persones que, des de diferents ocupacions i llocs de responsabilitat  segueixen, encara avui, esforçant-se per atendre i controlar les necessitats derivades d’una situació que “mai haguéssim imaginat viure”.  

“Avui, com al 1235, mos enfrontem a un altre gran canvi, de caire ben diferent però que també  mos replanteja molts aspectes de sa nostra vida quotidiana” i per això Marí ha dirigit el seu discurs cap a les noves oportunitats que es presenten per a l’illa d’Eivissa, assegurant que “ara tenim l’oportunitat de mirar cap a l’interior, cap el camp i impulsar una verdadera recuperació de l’activitat primària, avançant al mateix temps en la conservació i protecció del nostre entorn natural perquè recuperant el camp, recuperem l’illa”.

Amb la mirada posada en el sector primari, ha explicat que s’han començat a fer passes en la millora de la comercialització del producte local, del producte kilòmetre zero, i que a Eivissa s’ha d’apostar per aconseguir un vertader relleu generacional al camp eivissenc, generant noves oportunitat d’ocupació i formació per als joves que tenen a la  terra i a la mar una nova oportunitat de futur.

“Les administracions públiques han de ser conscients de que la formació és una de les pedres clau on forjar la recuperació i diversificació”, i en aquest sentit, ha demanat un esforç tan a nivell de creació de noves infraestructures, com en la instauració de nous plans i projectes formatius que permetin als joves accedir a un lloc de feina qualificat sense necessitat de desplaçar-se fora de l’illa.

“En un dia com avui, no podem oblidar que som una illa, un territori petit i fràgil i tenim tots la responsabilitat de cuidar-lo, aprenent dels errors i fent possible el llegat d’un futur més sostenible que deixar més enllà de les nostres generacions més pròximes” ha conclòs Marí.

Una respuesta para Vicent Marí reclama el dret d’Eivissa a “decidir i gestionar sense tuteles” els seus recursos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *