El programa Platea d’arts escèniques torna la propera setmana amb una rondalla ecologista a base d’arena i titelles - Noudiari.es | Noudiari.es

El programa Platea d’arts escèniques torna la propera setmana amb una rondalla ecologista a base d’arena i titelles

NouDiari / L’Ajuntament de Santa Eulària torna a posar en marxa la seva programació d’arts escèniques a través del projecte Platea. Després de veure’s obligat per l’epidèmia de coronavirus a ajornar a aquesta tardor els dos primers espectacles previstos al juny i a l’agost, el Consistori torna a obrir els seus escenaris del Palau de Congressos i del Centre Cultural de Jesús per tal de que les titelles, la dansa, el clown i altres vies imaginatives de comunicar puguin tornar a fer gaudir i somniar als espectadors, encara que sigui amb les necessàries mesures de seguretat a les quals obliga l’actual situació.La primera de les cites serà la rondalla ecologista ‘JoJo’, de la companyia catalana Borja Ytuquepintas, que es representarà al Palau el diumenge 27 de setembre a partir de les 19.30 hores. Les entrades per a la funció es posen a la venda aquest cap de setmana a través de www.festivalbarruguet.com.

‘JoJo’ és una història en defensa de l’amor als animals i del respecte a la seva llibertat. JoJo, de fet, és el nom del primer orangutan que va ser rescatat del seu captiveri i retornat a la natura, inaugurant el projecte Internacional Animal Rescue (Rescat Animal Internacional en català). JoJo protagonitza una aventura en que la companyia barreja les titelles i el dibuix amb arena, tècnica espectacular que la companyia ja va fer lluir a Santa Eulària amb el seu anterior espectacle anomenat ‘Sueños de Arena’, representat al 2014. La música té també un paper protagonista ja que ha estat feta per a substituir al text per a ajudar a entendre el fil del relat.

L’espectacle ‘JoJo’ es representarà el diumenge 27 de setembre a partir de les 19.30 hores al Palau de Congressos, té una durada prevista de 55 minuts, es dirigeix principalment a un públic a partir de 5 anys i té un preu de 10 euros (més despeses de tramitació) si la compra es fa online a través de www.festivalbarruguet.com o de 12 euros si es fa a la taquilla del Palau, que s’obrirà una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Fins al gener es desenvoluparà la programació del programa Platea de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques, que desenvolupa el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministerio de Cultura juntament amb l’Ajuntament i que ara també incorpora ajudes de la FEMP.

La segona cita està prevista el dia 22 d’octubre, també al Palau. Llavors arribarà l’espectacle ‘La zanja’ de Titzina Teatro, una representació que inicialment estava prevista pel passat 5 d’abril. Aquella mateixa setmana, el dia 24, serà el torn del Centre Cultural de Jesús per a acollir ‘Luppo’, de Baobab Teatro.

Quasi un mes després, el dia 22 de novembre, la companyia Mal Pelo torna a Santa Eulària amb la seva proposta de dansa ‘The mountain, the truth and the paradise’ i, una volta acabades les festes de Nadal, el dia 30 de gener finalitzarà el cicle Platea amb ‘Distans’, de Vol’e Temps, muntatge que s’havia d’haver portat a terme el passat dia 21 d’agost.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *