Les obres de l’oficina del SOIB a Santa Eulària s’acabaran aquest mes i el Govern estima que la podrà obrir a mitjans d’octubre - Noudiari.es | Noudiari.es

Les obres de l’oficina del SOIB a Santa Eulària s’acabaran aquest mes i el Govern estima que la podrà obrir a mitjans d’octubre

NouDiari / Les obres d’execució de la reforma d’un local a la població de Santa Eulària des Riu es varen iniciar l’última setmana de juny i, si no es produeixen retards en l’arribada de materials, podran estar enllestides abans de final de mes.Una volta finalitzada la part d’obres i instal·lacions faltarà la dotació dels mitjans materials i humans per part del SOIB i del SEPES per a que l’oficina pugui estar operativa i començar. Segons la previsió que ens han traslladat els responsables del departament autonòmic després de revisar les obres als últims dies i donar el seu vistiplau, estimen que a mitjans d’octubre l’oficina podria entrar en servei.

El local llogat per l’Ajuntament per a poder oferir-lo al Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i que comptarà també amb un espai per al Servicio Estatal de Empleo Público (SEPE), està ubicat al número 34 del Camí de Missa, a 50 metres de la Casa Consistorial i al costat del pàrquing soterrat del Passeig de la Pau i de les parades d’autobús, a la població de Santa Eulària des Riu i podrà donar servei a bona part del municipi i de la zona nord de l’illa d’Eivissa. En total, el local en que s’està actuant compta amb 157,42 m2 de superfície útil. La seva reforma l’executa l’empresa Zima Desarrollos Integrales i el pressupost de les feines és de 132.500 euros.

El projecte de reforma l’executa l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu amb la col·laboració del Govern balear, que ofereix una subvenció per a poder posar en condicions el local triat, aquestes feines són bàsicament la construcció de dos banys d’obra (un d’ells adaptat) i la realització de totes les instal·lacions necessàries per a dotar a l’espai d’una recepció i sala d’espera, un espai d’atenció, tres despatxos per a atenció personalitzada, sala de reunions i dues sales per a serveis tècnics i d’arxiu. Inicialment, la distribució de taules d’atenció s’ha pensat per a ubicar set llocs de feina encara que la necessitat de respectar el distanciament físic pel coronavirus pot fer finalment que aquesta xifra es redueixi.

Comptar amb una oficina del servei autonòmic d’ocupació (que també està previst que tingui personal del Servicio Público de Empleo Estatal o SEPE, així com del Club de Feina municipal) és una reivindicació de fa temps i que ara es podrà fer realitat, evitant desplaçaments a Vila a totes aquelles persones desocupades. Inicialment, tot i que la concreció dels tràmits a gestionar dependrà de l’organització interna del SOIB, la intenció és que aquesta oficina permeti fer registres d’altes i baixes de demandats d’ocupació, així com un servei personalitzat d’orientació laboral i i altre d’intermediació  per a la gestió d’ofertes de feina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *