El dia més feliç de la meva vida i la zona blava d'Eivissa, per Esteve Portas Mayans - Noudiari.es | Noudiari.es

El dia més feliç de la meva vida i la zona blava d’Eivissa, per Esteve Portas Mayans

Benvolguts Ajuntament i Consell d’Eivissa, i benvolguts veïns d’Eivissa. Escric aquest article d’opinió des d’una habitació d’hospital -una habitació acollidora amb vistes a la Necròpolis des Molins i al Castell de Dalt Vila- en el que possiblement siguin els dies més feliços de la meva vida. He sigut pare d’un nen meravellós. Suposo que és un sentiment molt normal però m’omple d’alegria i amor cap a ell i la meva valenta parella. Us estimo molt.És per això, que el fet què un regulador m’hagi posat una multa d’aparcament, per haver-me descuidat unes hores de pagar religiosament la zona blava -aquesta zona blava, absurda i imposada única i exclusivament amb caràcter recaudador- com havia fet la resta de dies amb l’app mòbil. Amb molt de gust hauria pagat 60€, 80€ o el que hagués fet falta per poder aparcar a prop de la clínica. Però crec que la zona blava és útil quan les possibilitats d’ús s’adapten a les característiques de la zona i els serveis que ofereix. I veient per la finestra la Necròpolis, dubto molt que les persones encarregades de gestionar i regular l’aplicació de la zona blava, tinguin un quart de la capacitat organitzativa que tenien els antics pobladors de les Pitiüses. 

Em sembla absurd que només es pugui pagar la zona blava de 2€ en 2€. Ja que moltes vegades, com dic, segons els serveis que ofereix la zona on aparquem, potser necessitem una mica més de temps i, encara que molt útil i àgil, no sempre es pot estar pendent de l’hora per renovar el ticket amb l’app mòbil. La zona blava hauria de ser un servei gestionat per agilitzar i millorar les possibilitats d’aparcament als barris més transitats, fent que la rotació de vehicles fos fluida però sense crear un conflicte amb el temps que es necessita per realitzar certes gestions. 

No només em dedicaré a criticar, crec que una zona blava ben aplicada, millora molt la fluidesa de les places de pàrquing disponibles. Però considero que s’haurien de canviar algunes pautes en l’aplicació d’aquesta.Augmentar a 4 o 5 hores el límit de temps, faria que una persona que treballa o va a fer gestions pugui passar el matí tranquil, sense pensar en trobar la recepta a la lluna del cotxe.Igualment, amb l’app mòbil es podria fer un pagament a ‘cobro revertido’, pagant al finalitzar l’ús de la plaça de pàrquing la tarifa corresponent. 

No sé si algú llegirà aquesta humil opinió, i molt menys si la llegirà algun dels responsables de la zona blava. El que sí que sé ben cert, és que dilluns aniré a pagar la multa de 90€ (45€ si la pago abans de 20 dies) i m’agradaria pensar que els diners aniran destinats a algun bé comú per la ciutat d’Eivissa. Però això, veient la capacitat de gestió que tenen els polítics de torn que circulen pels despatxos dels ajuntaments i consells, ho veig més difícil.

Un mosquit en una meravellosa tarda d’estiu no ens pot espatllar una posta de sol, tampoc ho farà una multa en el dia més feliç de la meva vida.
Una forta abraçada d’un formenterer a Eivissa.

Esteve Portas Mayans,
fisioterapeuta, poeta i pare d’un fill preciós.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *