Aprovat el conveni amb el Bisbat d’Eivissa per un import de 78.322 euros per a la conservació de béns patrimonials - Noudiari.es | Noudiari.es

Aprovat el conveni amb el Bisbat d’Eivissa per un import de 78.322 euros per a la conservació de béns patrimonials

NouDiari / El Consell Executiu del Consell d’Eivissa de data 30 de desembre de 2020 va acordar aprovar i subscriure el Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i el Bisbat d’Eivissa per a la protecció, la restauració i la conservació de diferents elements patrimonials gestionats del Bisbat d’Eivissa, l’any 2020.El Consell subvencionarà el Bisbat d’Eivissa amb la quantitat màxima de setanta-vuit mil tres cents vint-i-dos euros amb setanta-cinc cèntims (78.322,75 €) per a actuacions encaminades a la restauració, la conservació i la millora del patrimoni històric i, més concretament, eclesiàstic per tal que tothom en pugui gaudir en les millors condicions possibles i per a la seua conservació i transmissió per a les generacions futures.

Les actuacions previstes són les següents:

– Restauració de la llanterna de la volta de la capella Fonda de l’església de Santa Eulària des Riu per un import de 53.953,53 €.

– Restauració d’uns murs de pedra seca al conjunt històric de Sant Mateu d’Albarca per un import de 10.012,57 €.

– Restauració de l’obra pictòrica titulada Mare de Déu de Gràcia o del Patrocini per un import de 6.884,90 €

– Redacció d’un projecte per a la restauració de l’església de Sant Mateu per un import de 7.471,75 €.

Les esglésies de Santa Eulària i de Sant Mateu són els elements centrals dels seus respectius conjunts històrics, declarats Béns d’Interès Cultural (BIC) en data 29 de març de 1996, el conjunt històric de Sant Mateu d’Albarca, i en data 20/12/02 el de Santa Eulària des Riu.

Al fons pictòric de l’església de Sant Domingo, actual parròquia de Sant Pere, ubicada a Dalt Vila (Eivissa) existeix un llenç dedicat a la Mare de Déu de Gràcia o del Patrocini (oli sobre llenç de cànem de 180 cm x 210 cm), que prové de l’església de l’Hospitalet, també a Dalt Vila.

Aquesta obra, d’autor anònim, és d’origen incert, però a les fonts consultades es menciona l’existència d’un retaule amb aquesta advocació, i és a principi del segle XVIII quan es menciona que a l’altar major de l’Hospitalet existeix un quadre representant a la Mare de Déu de Gràcia. Aquesta obra es troba en estat molt deteriorat, la qual cosa impedeix la seua reubicació per a una millor conservació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *