Sant Josep ajorna fins a finals de juliol el pagament del primer tram del canon als concessionaris de platges - Noudiari.es | Noudiari.es

Sant Josep ajorna fins a finals de juliol el pagament del primer tram del canon als concessionaris de platges

NouDiari / En la represa de les compareixences setmanals de l’alcalde de Sant josep a través de les xarxes socials, Josep Marí Ribas ha anunciat la primera mesura econòmica adoptada enguany per la junta de govern dintre les accions de suport als sectors econòmics afectats per la crisi provocada per la COVID-19. Aquest mateix divendres, 15 de gener, s’ha acordat allargar el termini que tenen els concessionaris per pagar el primer termini del canon de platges.Si aquests havien d’abonar el 50% de la quantitat compromesa abans del 28 de febrer, avui s’ha decidit estirar aquest termini fins al 31 de juliol. «Pensam que amb aquesta pròrroga tendrem més temps per preveure el possible impacte de la pandèmia en l’activitat del proper estiu. Com l’any passat tornam a donar prioritat a la creació de llocs de feina per davant de la recaptació municipal i, com ja va passar durant 2020, tots aquells concessionaris que vulguin desplegar les gandules abans de l’inici oficial de la campanya al mes de maig, podran fer-ho sense cap càrrec», ha dit l’alcalde.

Val a dir que l’Ajuntament hauria d’ingressar anualment 4,5 milions d’euros, que l’any passat l’equip de govern ja va decidir rebaixar a només 1,8 milions atenent a la falta d’activitat durant l’estiu. Amb aquesta pròrroga, l’Ajuntament deixa marge prou marge per preveure nous incentius al sector i renuncia a un ingrés de 2,7 milions d’euros en el primer trimestre de l’any.

Marí Ribas també ha anunciat que l’Ajuntament ha acordat també en la junta de govern d’aquest matí la redacció d’un projecte de millora del traçat de la carretera de Davall sa Serra. Aquesta via «té un important volum de trànsit i s’hi han registrat diversos accidents als últims temps que ens fan veure que fa falta una intervenció en profunditat per millorar la seguretat d’aquest traçat». Aquest projecte es vol tenir a temps per poder-lo incorporar al pressupost extraordinari d’inversions amb que es treballa per enguany.

El batlle ha recordat també la licitació del projecte de renovació de la canonada que subministra l’aigua des de Sant Josep fins al dipòsit de Puig de Mar, que abasteix Cala Tarida i el seu entorn, amb un cost de 2,1 milions d’euros. Aquesta inversió rebrà una aportació del Consell a través del Pla5. 

Es tracta d’una conducció de més de cinc kilòmetres que passaran per terrenys públics per comptes de l’obsoleta canonada actual, que té més de 50 anys i que transitava per terrenys privats en molts punts. «Això ens complicava qualsevol intervenció de reparació i manteniment», ha reconegut Marí Ribas, que ha assenyalat que, un cop renovat aquest tram, la nova malla de distribució d’aigua connectara ja tot el municipi i permetrà abastir-se «tant pel sud com des de Cala de Bou, amb el que podrem gestionar millor el subministrament a tot el territori».

En la seva compareixença, l’alcalde també ha anunciat la posada en marxa d’un un nou canal per informar la ciutadania del municipi, per tal que estigui al dia de tot el que passa a Sant Josep: Vent de Llebeig, un butlletí setmanal electrònic al que des d’avui es poden subscriure els ciutadans a través de la web de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, cada dijous els subscriptors rebran al seu correu les principals novetats de l’Ajuntament, els tràmits destacats com ajuts i altres iniciatives d’interès per la població, a més d’una agenda amb els principals esdeveniments culturals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *