El Consell al Dia.- 1.528.000€ en ajudes per a l’àmbit rural i ramader d’Eivissa - Noudiari.es | Noudiari.es

El Consell al Dia.- 1.528.000€ en ajudes per a l’àmbit rural i ramader d’Eivissa

Pla de Corona.

El Consell d’Eivissa al Dia / El Consell Executiu ha aprovat la convocatòria de dos línies d’ajudes específiques del Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa per al desenvolupament de l’àmbit rural i ramader a l’illa per a l’any 2021, amb l’objecte de garantir la pervivència del teixit social, agrari i ramader de l’illa.

La primera línia, amb un import total d’1.010.765,00 € es distribueix en ajudes a l’agricultura ecològica (24.000,00 €); per a les cooperatives agràries (250.000,00 €); ajudes per a les entitats agràries amb programes fitosanitaris (100.000,00 €); ajudes a les cooperatives agrícoles per a la sembra d’espècies farratgeres i llavor certificada de cereal (40.000,00 €); ajudes per al foment de l’ús de materials biodegradables en encoixinament agrícola (12.000,00 €); ajudes per a la pèrdua d’animals reproductors de les espècies ovina i/o cabrum com a conseqüència d’atacs de cans (2.000,00 €); ajudes per la conservació de varietats locals tradicionals de cereals en risc d’erosió genètica i arbres fruiters de secà tradicionals (30.000,00 €); ajudes per a les entitats associatives agràries (121.765,00 €); ajudes per a finques col·laboradores (6.000,00 €); ajudes a les noves incorporacions a les cooperatives agràries (25.000,00 €) i ajudes als ajuntaments per actuacions de manteniment i millora en els camins rurals (400.000,00 €).  Els interessats poden presentar la sol·licitud a través de la seu electrònica: seu.conselldeivissa.es.

La segona convocatòria de ajudes són les específiques per a la recuperació, el manteniment i la consolidació de l’entorn agrari i agrodiversitat a l’illa d’Eivissa, per a l’any 2020-2021, emmarcada dins del Projecte per a la protecció i la recuperació del medi natural de l’illa d’Eivissa i la seua agrobiodiversitat, aprovat en data 20 d’octubre de 2017 pel Consell de Govern de la CAIB, i als efectes de seguir donant impuls al sector agrari a l’illa d’Eivissa, convocatòria amb un import total de 517.845€.

Poden optar a l’ajuda els/les agricultors/es inscrits/es en el Registre Insular d’Explotacions Agràries (RIA), com a titulars d’Explotacions Agràries (activitat agrària amb finalitat de mercat).

Per a més informació i tramitació de sol.licituds, l’agricultor/a pot contactar amb la secció d’Agricultura del Consell Insular d’Eivissa, demanant una cita prèvia al telèfon 971.19.59.05 o via mail a joan.mari@conselldeivissa.es / yhorrach@conselldeivissa.es

Curs gratuït sobre gestió empresarial

El departament d’Innovació del Consell Insular d’Eivissa ofereix el primer curs de 2021 del programa REINVENTA, una iniciativa per a ajudar al petit comerç local i a emprenedors en la transformació digital. Aquesta nova formació ensenyarà com automatitzar la gestió empresarial a través d’un ERP (Enterprise Resource Planning) o sistema de planificació de recursos empresarials. El termini per a inscriure’s en aquest curs gratuït, que es desenvoluparà telemàticament de l’11 al 31 de març, ja està obert en la pàgina web https://akammedia.com/curso-online-erp/ . Fins a 150 empreses de l’illa es podran beneficiar d’aquesta formació. Les persones inscrites podran treballar directament sobre una eina ERP i el curs sobre gestió empresarial s’organitzarà i coordinarà a través de l’eina col·laborativa Microsoft Teams.

AGENDA

-Fin al 26 de març a sa nostra Sala, al carrer Aragó d’Eivissa, podeu gaudir de l’exposició de jugarois antics de la col·lecció de Fèlix Martinez ‘Un món de Fantasia’. Horari de visites: de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 hores i de 17 a 20:30 hores. Aforament limitat. Amb control de totes les mesures sanitàries.

Donació d’aliments: Si vols col•laborar en la donació d’aliments per als més desfavorits davant la crisi de la COVID-19, pots fer-ho a través dels bancs d’aliments de l’illa. La prioritat ara són productes de primera necessitat, com arròs, pasta, llet, café i oli, productes d’higiene, cura infantil i neteja, com lleixiu. Agraïm la vostra solidaritat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *