El Consell reitera al Govern la ‘necessitat urgent’ de tancar el jaciment de sa Caleta per evitar nous actes vandàlics - Noudiari.es | Noudiari.es

El Consell reitera al Govern la ‘necessitat urgent’ de tancar el jaciment de sa Caleta per evitar nous actes vandàlics

NouDiari / La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramón, ha reiterar, mitjançant escrit dirigit a la Direcció General d’Espais Naturals del Govern Balear, la sol·licitud d’autorització per a la realització d’un nou projecte de tancament de l’espai arqueològic i militar de sa Caleta que també alberga el projecte de museïtzació de l’assentament fenici i la bateria de costa de sa Caleta i un centre d’interpretació a la caserna militar existent, per evitar nous actes vandàlics sobre els elements patrimonials de sa Caleta com els que s’han produït recentment.I és que el sistema de bateria de costes (BIC) i de la caserna militar, restaurada fa molt pocs mesos amb el corresponent vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient Agricultura i Pesca, i la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, es troben actualment plenes de pintades i grafits. A més, les estructures fenícies actualment visibles (fet molt greu) s’ensorren dia a dia.

Per aquest motiu, atès que són preceptives les autoritzacions per part de la Direcció General d’Espais Naturals, la consellera Ramon ha reiterat la urgència de procedir al tancament de l’espai patrimonial de sa Caleta, i per això s’ha sol·licitat el més aviat possible les autoritzacions i/o informes corresponents per poder executar el projecte.

“Les darreres pintades que ens hem trobat a sa Caleta demostren que tancar el jaciment és ja una urgència, per evitar que una part tan important del nostre patrimoni, a més part dels nostres béns declarats Patrimoni de la Humanitat, es protegeixi i garanteixi el seu manteniment”, ha declarat Ramón.

“No podem perdre més temps, no podem perdre les inversions que estam fent a la zona i que, pels actes de gent irrespectuosa, es posen en perill” explicant que suposen noves despeses després de la intervenció feta durant el passat mes d’agost a la bateria militar de condicionament per més de 36.000 euros d’inversió. “Per això necessitem que el Govern sigui àgil en els permisos sol·licitats i poder avançar en la protecció del nostre patrimoni” ha conclòs Ramón.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *