Un grup de treball definirà les solucions a les afectacions a l’avifauna de les esteses elèctriques del Parc Natural de Ses Salines - Noudiari.es | Noudiari.es

Un grup de treball definirà les solucions a les afectacions a l’avifauna de les esteses elèctriques del Parc Natural de Ses Salines

NouDiari / El departament de Presidència i Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa i la conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern balear i han impulsat la creació d’un grup de treball que definirà les solucions a curt i mig termini en relació a les afectacions a l’avifauna de les esteses elèctriques presents al Parc Natural de ses Salines i Formentera.La decisió s’ha pres aquest dijous després d’una reunió, convocada per la conselleria i que s’ha celebrat al Consell d’Eivissa, i en la qual han participat tots els actors implicats en la problemàtica. Hi han assistit el conseller insular de Presidència i Gestió Ambiental del consell d’Eivissa, Vicente Roig; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; i representants del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, l’ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Red Eléctrica de España (REE) i Endesa.

Durant la trobada, administracions i empreses implicades han posat en comú els seus punts de vista sobre les possibles solucions a una problemàtica que, les darreres setmanes, s’ha intensificat, amb la troballa de quatre exemplars de flamencs morts dins del Parc Natural.

Roig ha assegurat que «és necessària una actuació inicial per par de les operadores i les autoritats competents per tal d’esclarir els fets que han ocasionat aquests episodis així com actuacions sobre les esteses urgents que ajudin a donar una solució a curt termini». A més, el conseller ha afegit què «des del Consell d’Eivissa es donarà suport i es participarà en totes aquelles actuacions que serveixin per salvaguardar l’avifauna d’aquest indret, tan sensible com és el Parc Natural de ses Salines».

Per la seva banda, Mas ha destacat «la voluntat d’entesa entre tots els actors implicats» i ha subratllat «la necessitat de posar fi a una problemàtica que s’ha intensificat darrerament, possiblement per l’increment registrat de les poblacions de flamencs al Parc Natural». En aquest sentit, ha recordat que el darrer recompte fet pels tècnics del Parc va registrar la xifra insòlita de 1.105 exemplars.

En la reunió, Red Eléctrica ha traslladat la disposició a canviar a curt termini els dispositius de protecció de les aus de la línia de 30 kV San Jordi-Formentera. Aquesta substitució es podria efectuar al llarg del mes de maig, si així ho troben oportú les autoritats competents. Aquesta operació suposaria el canvi dels dispositius actuals, de tipus espirals, per uns altres del tipus aspa reflectant, que ofereixen una major visibilitat.

D’altra banda, la companyia ha mostrat la total disposició a participar en el grup de feina creat per a analitzar la situació actual des d’una perspectiva global, que permeti aprofundir en les causes i solucions a curt termini.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *