Noudiari.es
  • Local
    • Local
    • Santa Eulària
    • Sant Joan
    • Sant Antoni
    • Formentera
    • Sant Josep
    • Vila
  • + Pitiüses
  • Deportes
    • Fútbol
    • Baloncesto
    • Atletismo
    • Balonmano
    • Natación
    • Motor
    • Tiro con arco
  • Opinión
    • Cartas a noudiari
    • Columna
  • Cultura
    • Libros
    • Música
    • Llibres curiosos
    • Paraules Nostres
    • Cine
    • Cómics
  • Empresas
Sin resultados
Ver todos
Sin resultados
Ver todos
Noudiari.es
Sin resultados
Ver todos

El II Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània reuneix a Eivissa vuit estrelles Michelin

Por Bea Roselló
11 mayo 2017
en + Pitiüses
0
0
Compartido
Share on FacebookShare on Twitter

@Noudiari/ «El paisatge d’Eivissa al plat», aquest és el lema del ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’, que se celebrarà dilluns15 de maig a l’Ibiza Gran Hotel, de 10 a 19 hores, i que comptarà amb xefs de restaurants que sumen un total de vuit estrelles Michelin. Aquest esdeveniment, obert al públic i gratuït, forma part del programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques #IbizaSabor17, que organitzen el Consell Insular d’Eivissa i la Fundació per a la Promoció Turística, en col·laboració amb PIMEEF Restauració. El president del Consell i de la Fundació Turística, Vicent Torres, clourà el Fòrum a les 19 hores.

El ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ se celebrarà dilluns15 de maig a l’Ibiza Gran Hotel, de 10 a 19 hores.
El programa de l’esdeveniment comptarà amb la presència dels següents xefs:
Paco Pérez: Reconegut xef català que suma cinc estrelles Michelin, dos al restaurant Miramar (Llançà, Barcelona), dos més a Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i una cinquena a 5-Cinco, la seua aposta a l’Hotel Das Stue de Berlín (Alemanya). La seua gastronomia s’inspira en el menjar i els productes frescos de la Mediterrània.
Germans Torres: Si l’any passat ens van explicar la seua experiència com a cuiners en el tancament de les Jornades Gastronòmiques, en aquesta ocasió vénen per primera vegada a cuinar a l’illa. Tenen una estrella al seu restaurant Dos Cielos (Barcelona) i el seu programa ‘Torres en la Cocina’, de La 1 de TVE, és un dels més seguits.
Pepe Solla: Una estrella en el seu restaurant Casa Solla (Galícia) i molts establiments repartits per tot el país, amb l’Oceà Atlàntic sempre per bandera. Destaca per la seua cuina marinera, amb tocs contemporanis, i la seua absoluta devoció pel producte.
Toni Roselló: Aquest cuiner eivissenc, de Sant Antoni, forma part de l’equip d’innovació de A’Barra (Madrid), restaurant que recentment ha obtingut una estrella Michelin amb el seu original proposta de degustació de cuina contemporània al voltant d’una barra.
A més d’ells, es desplacen a l’illa especialment per a aquesta II edició del Fòrum els següents xefs:
Begoña Rodrigo, xef del restaurant La Salita (València) i guanyadora de la primera edició del concurs televisiu de cuina professional Top Chef (Antena 3).
Fernando Sáenz, de l’Obrador Grate i Heladería dellaSera (La Rioja), més conegut com «el xef del fred».
Santi Taura: Els crítics asseguren que el seu restaurant de Lloseta (Mallorca), que porta el seu nom, és el que té major llista d’espera d’Espanya. Recupera receptes oblidades i les actualitza, sempre utilitzant com a base el millor producte balear.
Rubén Valbuena, que elabora formatges artesans a la granja Cantagrullas (Valladolid). És conegut com «el formatger de xefs amb estrella Michelin».
A ells se sumarà un important cartell de xefs d’Eivissa, que prepararan davant del públic receptes tradicionals i plats contemporanis, sempre amb el producte de l’illa com a eix principal, així com historiadors, agricultors i ramaders, entre d’altres.
Mercat de productors
El Fòrum incorporarà també un mercat de productors, que permetrà conèixer en profunditat els aliments i begudes més destacats que es generen a l’illa. Seran els mateixos productes que, majoritàriament, s’utilitzaran per cuinar tant els xef locals com els forans.
La presentació de l’esdeveniment anirà a càrrec de dos dels majors especialistes en gastronomia del nostre país: José Carlos Capel, president del certamen Madrid Fusión i crític d’El País, i Julia Pérez, crítica gastronòmica de Traveler i altres mitjans, i també impulsora de Madrid Fusión.
Tots dos, així mateix, són fundadors del portal Gastroactitud.com i membres de la Reial Acadèmia de Gastronomia. A l’esdeveniment també hi assistiran nombrosos mitjans de comunicació nacionals i alguns internacionals, tant generalistes com especialitzats en restauració.
Reivindicar les tradicions i els costums
L’objectiu del ‘Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ és reivindicar la cultura, les tradicions i els costums d’Eivissa, a través de la gastronomia, alhora que donar a conèixer la seua diversitat de productes i potenciar l’illa com a destinació turística gastronòmic.
El programa del fòrum estarà estructurat en blocs, en els quals es parlarà de temes com els molins i el pa pagès, l’horta, el formatge elaborat amb herba de formatjar o les receptes oblidades de la infància.
Els sabors dolços també tendran protagonisme i, per descomptat, el món de la mar. Precisament, la gran aposta del Fòrum serà sensibilitzar sobre la importància de la posidònia i la seua protecció, a través d’un canal que arriba a tanta gent com és la gastronomia.
El ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ s’organitza amb la col·laboració de l’Ibiza Gran Hotel i l’empresa de maquinària, climatització i fred industrial Can Fred. Amb només dos edicións, aquesta iniciativa del Consell d’Eivissa constitueix un esdeveniment gastronòmic anual de referència a l’illa i concentra en un sol dia i en un únic lloc, xefs, productors i tots els sabors d’una illa que potencia així la seua aposta com a destinació turística gastronòmica.
Noticia anterior

Guti vende su casa de Ibiza por 2,8 millones de euros

Siguiente noticia

El servicio de informadores, que deben localizar los alquileres ilegales, aún no está en marcha

RelacionadoNoticias

El Pla de xoc de neteja de l’Ajuntament d’Eivissa ha continuat als carrers Galícia i Navarra de ses Figueretes

Vila lanza una nueva campaña para fomentar el civismo y la limpieza en el municipio

4 julio 2025
Vicent Marí pedirá a la ministra de Vivienda apoyo en la lucha contra los pisos turísticos ilegales

Prorrogan tres años el plan para la sostenibilidad turística de Ibiza

4 julio 2025
UGT pide al Consell de Ibiza que interceda ante Salut para mejorar el transporte sanitario en las Pitiüses

UGT pide al Consell de Ibiza que interceda ante Salut para mejorar el transporte sanitario en las Pitiüses

4 julio 2025
Más cerca del tanque de tormentas de Platja d’en Bossa para evitar inundaciones y vertidos al mar

Más cerca del tanque de tormentas de Platja d’en Bossa para evitar inundaciones y vertidos al mar

4 julio 2025
Siguiente noticia

El servicio de informadores, que deben localizar los alquileres ilegales, aún no está en marcha

Deja una respuesta Cancelar la respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Comentarios recientes

  • Pepitu en Deixem-los que es diverteixin!, per David Setbetes
  • yo misma en Hallado un cadáver en alta mar frente a la costa norte de Ibiza
  • Anonymous en Un jubilado de 76 años acaba en urgencias tras ser encerrado en el terreno donde vive en una autocaravana en Ibiza
  • Absynthe en Un jubilado de 76 años acaba en urgencias tras ser encerrado en el terreno donde vive en una autocaravana en Ibiza
  • Francisco en Un jubilado de 76 años acaba en urgencias tras ser encerrado en el terreno donde vive en una autocaravana en Ibiza

Lo más leído

  • Hallazgo extraordinario de cinco enormes serpientes en la misma trampa de una finca de Sant Llorenç [Vídeo]

    Hallazgo extraordinario de cinco enormes serpientes en la misma trampa de una finca de Sant Llorenç [Vídeo]

    0 Compartir
    Compartir 0 Tweet 0
  • Un jubilado de 76 años acaba en urgencias tras ser encerrado en el terreno donde vive en una autocaravana en Ibiza

    0 Compartir
    Compartir 0 Tweet 0
  • Impresionante vídeo: así arrasa la plaga de torcaces los cultivos de Ibiza

    0 Compartir
    Compartir 0 Tweet 0
  • Ibiza activa la emergencia cinegética para frenar la plaga de torcaces

    0 Compartir
    Compartir 0 Tweet 0
  • El Consell investiga la villa turística denunciada: podría ser clausurada y multada con hasta 40.000 euros

    0 Compartir
    Compartir 0 Tweet 0

Archivos

AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES Noudiari.es, Av. de Santa Eulària nº 17 escala D oficina 15D, Illes Balears redaccion@noudiari.es Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress

Gestiona tu privacidad

Para ofrecer las mejores experiencias, nosotros y nuestros socios utilizamos tecnologías como cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. La aceptación de estas tecnologías nos permitirá a nosotros y a nuestros socios procesar datos personales como el comportamiento de navegación o identificaciones únicas (IDs) en este sitio y mostrar anuncios (no-) personalizados. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.

Haz clic a continuación para aceptar lo anterior o realizar elecciones más detalladas. Tus elecciones se aplicarán solo en este sitio. Puedes cambiar tus ajustes en cualquier momento, incluso retirar tu consentimiento, utilizando los botones de la Política de cookies o haciendo clic en el icono de Privacidad situado en la parte inferior de la pantalla.

Funcional Siempre activo
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
Estadísticas

Marketing

Características
Siempre activo

Siempre activo
Administrar opciones Gestionar los servicios Gestionar {vendor_count} proveedores Leer más sobre estos propósitos
Administrar opciones
{title} {title} {title}
Sin resultados
Ver todos
  • Local
    • Local
    • Santa Eulària
    • Sant Joan
    • Sant Antoni
    • Formentera
    • Sant Josep
    • Vila
  • + Pitiüses
  • Deportes
    • Fútbol
    • Baloncesto
    • Atletismo
    • Balonmano
    • Natación
    • Motor
    • Tiro con arco
  • Opinión
    • Cartas a noudiari
    • Columna
  • Cultura
    • Libros
    • Música
    • Llibres curiosos
    • Paraules Nostres
    • Cine
    • Cómics
  • Empresas

AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES Noudiari.es, Av. de Santa Eulària nº 17 escala D oficina 15D, Illes Balears redaccion@noudiari.es Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress