El CN de Santa Eulària i l’Ajuntament posen en marxa una travessia de natació entre les Pitiüses | Noudiari.es

El CN de Santa Eulària i l’Ajuntament posen en marxa una travessia de natació entre les Pitiüses

 

Un moment de la presentació

Un moment de la presentació

@Noudiari / El Club Nàutic Santa Eulària, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, posa en marxa enguany una proba de natació extrema anomenada Ultraswim Ibiza-Formentera que portarà els participants a connectar la localitat formenterera de es Pujols i la platja de Santa Eulària, un recorregut de 30 kilòmetres en mar obert que connectarà les Pitiüses en, segons les estimacions inicials, en prop de 10 hores de competició. Aquesta prova naix amb clara vocació d’ampliar el seu nombre de participants en convocatòries posteriors convocant, inclús, nedadors d’altres llocs.

Donada la complexitat d’aquest repte i la necessitat d’extremar al màxim les precaucions, aquesta primera edició de la Ultrswim Formentera-Ibiza quedarà limitada a 15 participants, tant individuals com formacions de fins a tres persones que podran competir a la modalitat de relleus, una variant que permet obrir el ventall de la participació ja que, si no, aquesta quedaria reduïda a uns pocs especialistes de les categories de competició ultra.

Si les condicions de la mar ho permeten, la sortida de la prova es farà poc després de la sortida del sol el proper dia 1 de maig des de es Pujols. Primer sortiran els participants a la categoria en solitari i uns 10 minuts després els de relleus. Fins a arribar a les proximitats de la costa de Cala Llonga es marxarà de forma agrupada, seguint la pràctica habitual en aquest tipus de proves per a primar la seguretat en mar oberta. En cas que algun participant es quedi despenjat l’organització el podrà desqualificar.

Durant aquest recorregut, cada 30 minuts es farà un descans d’un minut per a descansar, fer l’avituallament i, en el cas dels equips, fer els relleus. Cada dues hores es farà una pausa d’entre dos i quatre minuts per a reposar.

Una volta s’arriba a la boia de la costa eivissenca, s’estima que serà sobre les 16:00 hores, es farà l’últim descans, al qual els equips hauran de decidir quin dels seus relleus farà l’últim tram. A partir d’aquí desapareix l’obligació d’anar agrupats i comença la part de la cursa purament competitiva: 3,5 kilòmetres on la dosificació de les forces serà fonamental per a poder arribar a la platja de Santa Eulària en la millor qualificació possible. Es repartiran trofeus en tres categories: relleus, absolut masculí i absolut femení.

L’organització comptarà amb un vaixell, diferents llanxes i piragües per tal de fer un seguiment exhaustiu dels participants de forma puguin ser atesos davant qualsevol eventualitat. A més, els participants hauran de comptar amb una boia personal amb silbat que hauran d’arrossegar durant tot el recorregut, tant per a afavorir la seva localització en cas de circumstàncies meteorològiques adverses com per a que serveixi de primer auxili en cas de patir un contratemps.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *