Mil esportistes correran de ‘Passeig a Passeig’ per donar suport a la Fundación Vicente Ferrer | Noudiari.es

Mil esportistes correran de ‘Passeig a Passeig’ per donar suport a la Fundación Vicente Ferrer

@Noudiari/ La XIX edició de la cursa ‘Passeig a Passeig’, que comença al passeig Vara de Rei de Vila i termina al passeig de s’Alamera de Santa Eulària, tindrà lloc aquest diumenge i té l’objectiu d’arribar al miler de participants per tal d’aconseguir un fort impuls solidari cap a la Fundación Vicente Ferrer i el seu projecte ‘Bicicletas Ibiza’.

A la imatge, el cartell d'aquesta cursa solidària.

A la imatge, el cartell d’aquesta cursa solidària.

Diumenge a les 10h del matí tindrà lloc la sortida de la proba des de Vila de la cursa d’atletisme principal mentre que, al mateix temps, des de la cruïlla del carrer Sant Jaume amb la plaça d’Espanya s’iniciarà el recorregut de la Mini Cursa, que enguany retalla uns 500 metres el seu recorregut per a fer-ho més accessible als nens més petits i ajudar així a que ells i els seus acompanyants puguin introduir-se en l’afició per les curses atlètiques de participació popular. La cursa restant, la destinada als patinadors, sortirà una mica abans que la principal, a les 09.55h per tal d’evitar que l’arrencada d’ambdues curses generi problemes als competidors. L’Ajuntament de Santa Eulària ha volgut recordar que per a la patinada és obligatori portar casc.

De moment ja són prop de 350 els inscrits per a la Passeig a Passeig i per a la seva versió sobre rodes, mentre que els nens i nenes que vulguin participar a la prova mini hauran de fer les inscripcions el mateix dia de la carrera. Tots els participants i el públic que observi la prova podran formar part de la vessant solidària d’aquesta cursa popular, una de les més veteranes de l’illa. Les inscripcions són gratuïtes i no hi ha cap obligació de col·laborar, però per segon any es disposarà d’una taula a la zona de meta per a poder fer donatius per a l’ONG Fundación Vicente Ferrer.

El projecte ‘Bicicletas Ibiza’
‘Bicicletas Ibiza’ és una iniciativa de la Fundación Vicente Ferrer que pretén millorar les oportunitats de futur de moltes joves índies, entre els 12 i els 16 anys, que han de deixar els estudis per no tindre un mitjà de transport per a arribar als centres de Secundària. Amb només 60 euros es pot comprar una bicicleta per a donar-la per a que facin servei a aquestes joves. Iniciatives com aquesta han permès ja que algunes joves completen la seva formació secundària i, inclús, en alguns casos han pogut accedir a formació universitària.

L’Ajuntament de Santa Eulària ha volgut agrair la participació dels efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Guardia Civil de Tràfic per tal de regular el trànsit i fer possible aquesta cursa. A més, vol demanar la cooperació dels ciutadans. Conscient de les possibles molèsties que pot originar el tancament d’alguns carrers i l’ocupació de la carretera cap a Vila, el Consistori recorda la necessitat de seguir les indicacions de policies i voluntaris per a regular el trànsit i que s’han d’extremar les precaucions. Per últim, es recorda que hi ha vies alternatives, com ara la carretera de Cala Llonga o el Camí Vell de Sant Mateu per a accedir o sortir de Santa Eulària des Riu.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *