Unes 20.000 persones no tenen atenció sanitària normalitzada a Balears, segons Metges del Món | Noudiari.es

Unes 20.000 persones no tenen atenció sanitària normalitzada a Balears, segons Metges del Món

Ara Balears · Noudiari / Metges del Món Illes Balears ha denunciat que entre “15.000 i 20.0000″persones no tenen una atenció mèdica normalitzada, un any després de l’entrada en vigor de la reforma sanitària, per la qual cosa n’ha demanat la derogació, perquè és “injusta, ineficaç, perillosa i èticament injustificable”.

Metges del Món ha fet balanç de l’any de la posada en marxa del Reial decret 16/2012, que va deixar sense targeta sanitària immigrants en situació irregular i que ha suposat, segons l’ONG, “un canvi de modelsanitari”, ja que ja passat de ser “universal i gratuït” a estar “vinculada a la condició d’assegurat”.

El vicepresident de Metges del Món Illes Balears, Miguel Reyero, ha afirmat en roda de premsa que durant aquest any l’atenció sanitària a un important grup de persones afectades “ha estat deficient” i en molts casos “inexistent”.

L’organització ha documentat uns 240 casos a l’Arxipèlag de personesamb malalties cròniques greus, com epilèpsia, diabetis, cardiopatia o malalties respiratòries, que no gaudeixen d’una atenció bàsica garantida, fet que pot posar en “perill la seva salut i la seva vida”.

Metges del Món ha sol·licitat al Govern balear que adopti la pràctica d’altres comunitats autònomes, com Galícia, Castella-Lleó, Andalusia o Navarra, que mantenen l’atenció sanitària universal i gratuïta per a tota la ciutadania.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *