La Pujada al Puig de Missa espera una participació de 900 esportistes | Noudiari.es

La Pujada al Puig de Missa espera una participació de 900 esportistes

@Noudiari/ L’Ajuntament de Santa Eulària ha anunciat que la XXIII edició de la Pujada al Puig de Missa tindrà lloc el pròxim 12 de gener, amb categories que facilitaran la participació i la diversió de tot tipus d’aficionats a l’atletisme. Enguany l’administració municipal espera que, si les condicions meteorològiques ho permeten, es pugui repetir la inscripció de prop de 900 persones que varen registrar al gener de 2013.

El cartell de la cursa popular.

El cartell de la cursa popular.

Així, es repeteix per segon any consecutiu la versió Extrem, d’11 kilòmetres a través de les zones muntanyenques i boscoses de la costa fins a Cala Llonga; la variant ‘mini’ per a què els més petits puguin introduir-se en el món de l’atletisme no purament competitiu; i la prova clàssica, els prop de 2.200 metres cursa urbana.

La principal novetat d’enguany és el canvi de punt de sortida de les proves, obligat per les obres de remodelació i reforma del Passeig de s’Alamera. Així, en lloc d’iniciar les proves des de la cruïlla d’aquesta via amb el Passeig Marítim, el tret de sortida es donarà uns 150 metres més endavant en direcció cap al riu, a sa Punta d’en Maiol (a on es troba la font de la Rosa dels Vents). Els interessats a participar en les curses, excepte a la versió mini, ja que aquesta no requereix xip per a controlar els temps, es poden inscriure a la web www.elitechip.net.

De la categoria Extrem a la versió mini
La Pujada Extrem presenta un recorregut d’11 kilòmetres amb un desnivell acumulat d’uns 800 metres i un pendent màxim del 35%. La cursa serà sense zones d’avituallament, de forma que els corredors hauran de dur la beguda i altres elements que considerin que poden necessitar. Des del punt de sortida es dirigiran cap al sud del municipi. Una volta arribats a la zona de Can Fita, també coneguda com a Siesta, s’inicia la zona purament de muntanya, amb zones de gran pendent fins a les immediacions de Cala Blanca. Allà es farà un últim tram d’ascensió fins a la zona de la urbanització Valverde i es tornarà a baixar a la Cala, lloc a on es farà el gir i es començarà la tornada.

La sortida de la prova està prevista per a les 11.15h i s’estima una duració màxima de dues hores. Els participants (limitada a 175 corredors populars i 50 amb llicència federativa) no podran ser menors de 18 anys i s’estableixen les categories junior i absoluts, tant masculins com femenins, a més de tres divisions per a veterans homes i dues per a dones.

Igual que per a la Pujada ‘tradicional’ (2,2 kilòmetres de traçat urbà pel Passeig Marítim i el riu de Santa Eulària) el termini d’inscripció finalitzarà el proper 10 de gener, dos dies abans de la prova. Per als participants a la mini pujada, la inscripció s’haurà de fer a l’Ajuntament el mateix dia de la prova i es faran les divisions baby amb acompanyant, per a nascuts fins al 10 de setembre de 2008, iniciació (nascuts al 2006 i 2007) i benjamí (des de 2004).

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *