Baixa la producció de vi a les Pitiüses durant el 2013 | Noudiari.es

Baixa la producció de vi a les Pitiüses durant el 2013

@Noudiari/ Les vinyes d’Eivissa produir un total de 1.733,10 hectolitres de vi, el que suposa un reducció del 4,88% respecte l’any 2012. Pel que fa a Formentera, la producció va ser de 191,65 hectolitres, un descens del 0,80% respecte 2012. Són dades que ha facilitat la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient del Govern balear.

En el conjunt de Balears, en canvi, la producció de vi ha crescut un 5,9 % respecte de l’any anterior, arribant als 51.681 hectolitres de vi. No obstant, la verema de 2013 ha estat molt irregular a causa de les pluges del mes de setembre que han fet allargar la collita que en alguns casos ha finalitzat a finals d’octubre. Tanmateix, la qualitat del raïm ha estat molt bona gràcies a les condicions climatològiques favorables durant la primavera i l’estiu que han afavorit un bon estat fisiològic de la vinya.

Beure amb el porró no és una tasca fàcil. Foto: Joan Costa

Dona bevent en porró. Foto: Joan Costa

La superfície de vinya en producció a les Illes Balears ha estat de 1.374 hectàrees l’any 2013, el que suposa un 7,75 % més respecte de l’any anterior, de les quals 641 estan emparades sota una denominació d’origen i la resta, 733 ha, estan destinades a la producció de Vi de la Terra. En total, en la verema 2013 han entrat als cellers de les Illes Balears un total de 7.975.420 quilos de raïm, un 6,2 % més que el 2012. La darrera collita ha estat, quant a volum, la segona més elevada dels darrers deu anys, només per sota de la de 2010 quan es van produir a les Illes Balears 8.338 tones de raïm, gràcies a les pluges abundants caigudes durant aquella primavera i estiu.

Pel que fa als tipus de vins, la gran majoria és negre, concretament 25.849 hectolitres, com és habitual tot i que enguany ha disminuït un 8,3 % respecte de l’anterior. Cal remarcar l’increment del 28,9 % en l’elaboració de vi rosat, que arriba als 9.536 hl, fruit de l’augment de la demanda d’aquest tipus de vi en el mercat. També ha crescut de manera notable l’elaboració de vi blanc, un 23,5 %, amb un total de 16.294 hectolitres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *