Corsaris Democràtics, un nou partit insularista que es presenta en societat | Noudiari.es

Corsaris Democràtics, un nou partit insularista que es presenta en societat

 

Imatge del membres de la direcció de Corsaris Democràtics, amb el logotip de la formació. Foto: D.V.

Imatge del membres de la direcció de Corsaris Democràtics, amb el logotip de la formació. Foto: D.V.

@D.V./ Afirmen que apleguen a uns cinquanta militants i que volen presentar-se a les eleccions del 2015. Corsaris Democràtics de Ibiza -en bilingüe- s’ha presentat aquest divendres davant els mitjans de comunicació seguint estrictament el guió de totes les noves formacions de caire insularista: afirmen que no són ni d’esquerres ni de dretes, que el seu objectiu és defendre els interessos d’Eivissa, i que els grans formacions com PP o PSOE estan més pendents de seguir les directrius del partit que els arriben des de Mallorca que de defendre els interessos eivissencs.

“Som gent que ve de diferents àmbits”ha comentat el seu president, Toni Ramon, “gent que ve tant del PSOE com desencantats del PP, i que pensem que Eivissa ha d’estar millor defesa, i que els partits majoritaris obeeixen a Mallorca”. Tot i que encara estan el·laborant el programa electoral, ja han avançat que es centrarà en un punt bàsic: “L’autonomia econòmica d’Eivissa. Hem de tenir les competència de promoció turística i protegir els nostres interessos econòmics”.

Per a Corsaris Democràtics, altres qüestions com les identitàries, culturals o lingüístiques passen a segon pla: “El nostre nom és premeditadament bilingüe, Corsaris Democràtics de Ibiza, perquè pensem que de les llengües no se n’ha de fer bandera i que serveixen, principalment per entendre’ns. Les nostres reivindicacions estan més centrades en el desenvolupament econòmics de l’illa”.

Organització assembleària
La formació està presidida per Toni Ramon i té com a secretari a Joan Mayans, antic militant del PSOE. La directiva està formada per set persones i en aquests moments estan cercant candidats per presentar-se a les eleccions municipals, al Consell i a les autonòmiques: “Un dels estatuts del partit serà que els càrrecs directius de la formació no es podran presentar com a candidats”, una mesura que cerca “incentivar el caràcter democràtic del partit i defugir de personalismes”.

El caràcter assembleari és una altra de les característiques d’aquesta nova formació. Així, qualsevol proposta que obtingui un 10% d’avals podrà ser votada en una Assemblea Virtual: “Volem que els militants plantegin iniciatives i que totes elles es puguin votar a través d’internet. Les xarxes socials ens permeten que la militància sigui més participativa i prendre les decissions de forma més democràtica”. Propostes de major repercussió com el canvi de principis o estatuts, requerirà un aval d’entre el 25% i el 66% de vots per la seva aprovació.

Corsaris no han descartat la possibilitat d’establir pactes o coalicions amb altres formacions insularistes de cara les eleccions de 2015: “Buscarem atracar-nos a altres partits insularistes. Aquí mos coneixem quasi tots. Els que ens ha d’unir és defendre els quartons que conformen aquesta illa” ha dit Josep Bonet, un dels membres de la direcció del partit.

El partit té com a logotip el conegut monòlit dels corsaris del port de Vila, punt que han triat per fer-se la seva primera foto davant dels objectius de la premsa local. El partit, a més, té una plana web: www.corsarisdemocraticsdeibiza.es

10 Respuestas a Corsaris Democràtics, un nou partit insularista que es presenta en societat

 1. arturo Responder

  24 enero, 2014 en 17:08

  El cartel que sostiene el Sr. del medio parace otra cosa si se mira de lejos.

 2. Antonio De las Heras Responder

  24 enero, 2014 en 20:16

  Viendo la foto me asaltan dudas…. al parecer es una alternativa politica muy renovada, paritaria y llena de ilusión…..’_’

 3. Jo Responder

  24 enero, 2014 en 20:27

  “El nostre nom és premeditadament bilingüe, pensem que de les llengües no se n’ha de fer bandera i que serveixen, principalment per entendre’ns”

  Per això ho teniu tot en castellà a la vostra plana web? I parlau de “Islas Baleares” a aquestes altures? Home, repartiu una mica!

  Sort, a tot això.

 4. Miquel Costa Responder

  25 enero, 2014 en 10:58

  Quina vergonya! Sembla 28 de desembre, avui!

 5. gurb Responder

  25 enero, 2014 en 10:59

  Para un partido de hombres no podían elegir mejor logo que este falo. La sede en la calle de la virgen?

 6. Mujer Responder

  25 enero, 2014 en 11:00

  Hola, machos rancios e impotentes. Conocéis la Ley de paridad?

  • pffff.... Responder

   25 enero, 2014 en 14:48

   Hola, “mujer”, ¿sabes que la ley de paridad se destina a las listas electorales y que ninguna de las personas de la foto se va a presentar a les elecciones? ¿Sabes que había mujeres del partido en el acto de presentación, además de mucha más gente, pero que en la foto solo salen los de la directiva? Que mejor que hubiera mujeres en la directiva. no te lo discuto.

 7. mario torres garcia Responder

  25 enero, 2014 en 12:16

  esta gente no dura ni un telediario

 8. press Responder

  25 enero, 2014 en 12:38

  Es que la de corsario, es una profesión sólo de hombres.

 9. antonio ramon suñer Responder

  25 enero, 2014 en 21:56

  Creo que todo el mundo tiene derecho a expresar sus opiniones, incluso a través de un partido político. Lo demás son comentarios que cuadra mas en un foro de prensa rosa, del corazón etc.., pero desde luego son respetables y legítimas. Probablemente intencionadas.
  Tenemos mucho que aprender. TODOS.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *