Deu alumnes es formaran com treballadors forestals a Can Marroig | Noudiari.es

Deu alumnes es formaran com treballadors forestals a Can Marroig

@Noudiari/ Dijous 16 de gener començarà el taller d’ocupació de treballador forestal que l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) posa en marxa a l’illa de Formentera amb la participació de deu alumnes que es formaran durant sis mesos en aquest àmbit.

El curs tindrà lloc a Can Marroig, al Parc Natural de Ses Salines de Formentera.  Foto: consellinsulardeformentera.cat

El curs tindrà lloc a Can Marroig, al Parc Natural de Ses Salines de Formentera.
Foto: consellinsulardeformentera.cat

L’IBANAT imparteix aquest taller, que compta amb un pressupost de 94.451 euros, finançats conjuntament per l’IBANAT, el Ministeri de Treball i Seguretat Social (SEPE) i el Fons Social Europeu, a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). El taller d’ocupació es durà a terme a la finca pública de Can Marroig, al Parc Natural de Ses Salines, en la qual s’hi faran diferents feines encaminades a la protecció dels ecosistemes i a la conservació de la qualitat ecològica i paisatgística de la finca.

Certificat de professionalitat de nivell 1
La finca de Can Marroig, propietat del Govern de les Illes Balears des de l’any 1997, correspon a una àrea de protecció natural, disposa de diverses construccions datades del segle XVIII, com la casa principal, que ha estat restaurada per crear un centre d’interpretació, així com diferents equipaments d’ús públic i recreatiu. Durant el taller, els alumnes, guiats per un formador, duran a terme diverses feines com ara la recollida de material forestal per a repoblació, tasques de protecció vegetal, com la construcció de tancaments i l’aprofitament forestal, treballs de manteniment de camins i de les senyalitzacions d’ús públic, tractaments fitosanitaris i silvícoles, neteja de sota bosc i eliminació de residus, actuacions de correcció hidrològica per evitar l’erosió del sòl en determinats punts, construcció i manteniment d’infraestructures forestals, i feines de prevenció d’incendis forestals.

L’objectiu del taller és que els participants obtinguin una qualificació professional que incrementi la possibilitat d’inserció en el mercat de treball, així com dotar-los dels coneixements necessaris per a què puguin establir-se per compte propi. Tots els alumnes que superin el taller obtindran el certificat de professionalitat de nivell 1 d’’Activitats auxiliars de conservació i millora de monts’, a més de formació complementària en informàtica i fitosanitaris.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *