Formentera inicia els tràmits per declarar BIC la tècnica de construcció de les parets de pedra seca | Noudiari.es

Formentera inicia els tràmits per declarar BIC la tècnica de construcció de les parets de pedra seca

@Noudiari/ El Consell de Formentera, a través de la consellera de Patrimoni, Susana Labrador, presentarà demà al ple de la institució insular una proposta per declarar la tècnica tradicional de construcció amb pedra seca com a bé d’interès cultural immaterial.

Imatge d'una paret de pedra seca a Formentera.

Imatge d’una paret de pedra seca a Formentera.

Tot això després que la direcció general de Cultura del Govern balear hagi presentat una candidatura internacional de la “Pedra en sec” per formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, segons ha explicat la consellera.

A més, el Consell vol “adherir-se a la Candidatura de Patrimoni Cultural Immaterial Conjunta sobre el treball en pedra en sec”, promoguda per diverses comunitats autònomes, entre les quals la nostra, sota la coordinació de la Secretària de l’Estat de Cultura de l’Estat, segons ha afegit.

La consellera ha destacat que iniciem aquest procediment “per declarar bé d’interès cultural immaterial la tècnica tradicional de construcció en pedra seca, perquè és un requisit sense el qual la candidatura no podria prosperar”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *