El port de Vila acull l’exposició ‘Gènesi’ del fotògraf brasiler Sebastião Salgado | Noudiari.es

El port de Vila acull l’exposició ‘Gènesi’ del fotògraf brasiler Sebastião Salgado

@Noudiari/ Avui matí s’ha dut a terme la presentació de l’exposició Gènesi del fotògraf brasiler Sebastião Salgado que romandrà al port fins al proper 14 de juny.

El port de Vila acull l’exposició ‘Gènesi’ del fotògraf brasiler Sebastião Salgado.

A la presentació hi han intervingut, la directora de l’Àrea de Negoci de CaixaBank a Eivissa i Formentera, María Belén Villalonga, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i el representant de l’obra de l’autor a Espanya, Miguel González.

Gènesi és un mosaic en què la natura s’expressa en tota la seva grandesa. Després de gairebé tres dècades de reflexió sobre els drames i les tragèdies de la humanitat, el reconegut fotògraf brasiler Sebastião Salgado va iniciar el 2004 aquest projecte centrat en la natura del nostre planeta. «Una oda visual a la majestuositat i fragilitat de la Terra; una advertència sobre tot el que correm el risc de perdre», en paraules del mateix fotògraf.

Fins l’any 2012, Salgado va fer un total de 32 viatges per completar aquest recorregut pel món verge, amb aturades a l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, el Parc Nacional de Kafue, Zàmbia, l’altiplà del Colorado als Estats Units, Alaska, l’arxipèlag de les Galápagos  a l’Equador, Sibèria i la selva de l’Amazones, entre d’altres.

La mostra està constituïda per 38 fotografies en blanc i negre, i mostra paisatges, animals i persones que han pogut evitar la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrusadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries. L’exposició Sebastião Salgado. Gènesi forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social “la Caixa” volen aproximar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha explicat que “Salgado ens presenta la bellesa i ens llença al mateix una advertència perquè el temps no converteixi les seves fotografies en allò que va ser i que ja no existeix, d’allí també la importància d’aquesta ‘Gènesi’”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *