Torres aposta per la consolidació del Fòrum de Gastronomia com a “esdeveniment anual de referència” | Noudiari.es

Torres aposta per la consolidació del Fòrum de Gastronomia com a “esdeveniment anual de referència”

@Noudiari/ Xefs de restaurants espanyols que sumen un total de vuit estrelles Michelin, amb 30 més de tota l’illa, i juntament amb productors i experts de diferents àrees, han participat avui en el II Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, que s’ha celebrat a l’Ibiza Gran Hotel amb el lema “El paisatge d’Eivissa al plat”. Aquest esdeveniment, obert al públic i gratuït, forma part del programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques #EivissaSabor17, que organitzen el Consell Insular d’Eivissa i la Fundació per a la Promoció Turística, en col·laboració amb PIMEEF Restauració i que se celebren fins al 29 de maig.

El president del Consell i de la Fundació Turística, Vicent Torres, ha destacat la voluntat de consolidar el Fòrum “com l’esdeveniment gastronòmic anual de referència a Eivissa” i la demostració que “tant la cuina popular de la terra, com les apostes més innovadores i, sobretot els productes autòctons, constitueixen un nou atractiu turístic que es pot gaudir durant tot l’any, especialment en els mesos de primavera, tardor i hivern”. El president del Consell també ha subratllat la importància que la gastronomia i el Fòrum es converteixin en “un nou canal per conscienciar sobre la importància del paisatge, l’ecosistema marí, la cultura i les tradicions de l’illa”.

El president ha destacat que “l’objectiu del ‘Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ és reivindicar la cultura, les tradicions i els costums d’Eivissa, a través de la gastronomia, alhora que donar a conèixer la seva diversitat de productes i potenciar l’illa com a destinació turística gastronòmica”.

En el mateix sentit, Joan Riera, president de PIMEEF Restauració, ha destacat la importància de seguir donant suport a la marca ‘Sabors d’Eivissa i als productors de l’illa.

El programa del Fòrum ha abastat temes com els molins i el pa pagès, l’horta, el formatge elaborat amb herba de formatjar o les receptes oblidades de la infància. Els sabors dolços també han tingut protagonisme i, per descomptat, el món de la mar. Precisament, la gran aposta del Fòrum ha estat destacar la importància de la posidònia i la seva protecció, a través d’un canal que arriba a tanta gent com és la gastronomia.L’esdeveniment ha comptat amb la presència dels següents xefs de restaurants amb estrella Michelin:

-Paco Pérez: Reconegut xef català que suma cinc estrelles Michelin, dues al restaurant Miramar (Llançà, Barcelona), dos a Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i una cinquena a 5-Cinc, la seva aposta a l’Hotel Das Stue de Berlín (Alemanya ). Al Fòrum ha presentat diverses elaboracions, una d’elles amb gall de Sant Pere d’Eivissa i que ret homenatge al fons marí de la Mediterrània.
-Germans Torres: Si l’any passat ens van explicar la seva experiència com a cuiners en el tancament de les Jornades Gastronòmiques, en aquesta ocasió han vengut per primera vegada a cuinar a l’illa. Tenen una estrella al seu restaurant Dos Cielos (Barcelona) i el seu programa ‘Torres a la Cuina’, de La 1 de TVE, és un dels més seguits. Davant l’auditori han cuinat llagosta i sobrassada d’Eivissa, totes dues amb marca de garantia d’Eivissa, juntament amb Gall de Sant Pere.
-Pepe Solla: Una estrella al seu restaurant Casa Solla (Galícia) i molts establiments repartits per tot l’Estat, amb l’Oceà Atlàntic sempre per bandera. Destaca per la seva cuina marinera, amb tocs contemporanis, i la seva absoluta devoció pel producte. Amb peix d’Eivissa, ha presentat diverses elaboracions.
-Toni Roselló: Aquest cuiner eivissenc, de Sant Antoni, forma part de l’equip d’innovació de A’Barra (Madrid), restaurant que recentment ha obtingut una estrella Michelin amb la seua original proposta de degustació de cuina contemporània al voltant d’una barra. Al Fòrum de Gastronomia d’Eivissa ha elaborat un ‘guisat de peix’ tradicional i després ha presentat la versió innovadora de la mateixa recepta.
A més d’ells, s’han desplaçat a l’illa especialment per a aquesta II edició del Fòrum els següents xefs:
-Begoña Rodrigo, xef del restaurant La Salita (València) i guanyadora de la primera edició del concurs televisiu de cuina professional Top Xef (Antena 3), que ha presentat dues elaboracions amb ‘gerret’, peix d’Eivissa, i verdures ecològiques de l’illa.
-Fernando Sáenz, de l’Obrador Grate i Gelateria dellaSera (la Rioja), més conegut com “el xef del fred”, que ha presentat la seva versió gelada de la ‘Salsa de Nadal’ elaborada a quatre mans amb el tradicional postres de Nadal d’Eivissa de Catalina Riera, al que després l’artesà ha incorporat el gust del vi blanc de Ibizkus. Fernando Sáenz també ha ofert al públic la seva versió d”Un passeig d’estiu’ elaborat amb ametlles d’Eivissa.
-Santi Taura: Els crítics asseguren que el seu restaurant de Lloseta (Mallorca), que porta el seu nom, és el que té major llista d’espera d’Espanya. Recupera receptes oblidades i les actualitza, sempre utilitzant com a base el millor producte balear. Al Fòrum ha presentat una coca tradicional de pescadors; la base han estat molls d’Eivissa.
-Rubén Valbuena, que elabora formatges artesans a la granja Cantagrullas (Valladolid) i és conegut com “el formatger de xefs amb estrella Michelin”, ha defensat la importància de la col·laboració entre xefs i productors per posar en valor l’excel·lència del producte.
A ells s’hi han sumat durant tot el dia un important cartell de xefs d’Eivissa, que han ofert al públic receptes tradicionals, com el ‘cuinat’; elaboracions amb productes excel·lents com el xai i també han rescatat plats de la infància, com ha estat el cas de José Miguel Bonet del restaurant Es Vental o Joan Escandell, del restaurant 2.000. Els plats contemporanis dels restaurants Unic, La Gaia o Montesol sempre han tengut com a protagonista el producte de l’illa, així com les intervencions d’historiadors, agricultors i ramaders, entre d’altres.El Fòrum també ha incorporat un mercat de productors, per conèixer en profunditat els aliments i begudes més destacats que es generen a l’illa.

La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de dos dels majors especialistes en gastronomia de l’Estat: José Carlos Capel, president del certamen Madrid Fusión i crític d’El País, i Julia Pérez, crítica gastronòmica de Traveler i altres mitjans, i també impulsora de Madrid Fusión. A l’esdeveniment també han assistit mitjans de comunicació estatal i periodistes especialitzats en gastronomia d’Anglaterra, Itàlia i França.

El ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ibiza Gran Hotel i l’empresa de maquinària, climatització i fred industrial Can Fred.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *