Santa Eulària prepara projectes per a renovar es Canar per prop d’1’7 milions | Noudiari.es

Santa Eulària prepara projectes per a renovar es Canar per prop d’1’7 milions

@Noudiari/ L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu està ultimant la redacció de tres projectes de millora i renovació de l’entorn d’es Canar per un total de prop d’1,7 milions d’euros, unes actuacions que formen part d’un mateix objectiu com és el de guanyar espais per als vianants, millorar la mobilitat de les persones, facilitar la circulació, millorar els Serveis i reforçar la imatge d’una destinació turística madura d’èxit i que, als últims anys, es troba molt implicada en la promoció del turisme fora de temporada.Aquestes actuacions es sumarien a la reforma de la carretera d’es Canar en que s’està treballant i que compta amb un pressupost de 3,2 milions.

Peatonalització i semi peatonalització

Entre aquests projectes destaca la intenció d’abundar en les propostes de peatonalització i semi peatonalització que està desenvolupant el Consistori i que estan demostrant el seu èxit a Santa Gertrudis, plaça d’Espanya i s’Alamera, carrer Sant Vicent o carrer i plaça d’Isidor Macabich.

Ayuntamiento de Santa Eulària.

En aquesta ocassió el que es pretén és donar més espai pels vianants a la zona del passeig marítim, a les avingudes d’es Canar i Punta Arabí, entre els carrers Pou des Lleó i Pou d’en Cardona. L’obra es podria fer en menys de mig any i suposaria una renovació total de l’espai, generant una zona amb terra adoquinat, amb àmbits diferenciats i que podria quedar lliure del pas de tots els vehicles (excepte emergències) o permetre el seu trànsit a hores determinades de poca afluència de peatons.

Altres actuacions

Igualment, el projecte municipal contempla ampliar els elements vegetals i ornamentals, renovar l’enllumenat per a fer-lo més eficient i estètic, la barana que dona a la mar i es renovarien tots els serveis que actualment estan soterrats per tal de millorar la seva eficiència i reduir les despeses en manteniment i reparacions. El pressupost base de licitació s’estima en poc més de 785.000 euros i les obres es podrien fer en mig any una volta es completi tot el procediment administració.

Aquesta intervenció aniria precedida per una renovació i adequació del carrer Pou des Lleó, una intervenció aconsellable ja només per la millora d’aquest carrer, però obligatòria si el que es pretén és restar pas de vehicles a la zona de la peatonalització. El carrer de Pou des Lleó passaria a recollir molt més trànsit, incloent autobusos, de manera que es fa imprescindible renovar tot l’asfalt, reforçant primer la plataforma sobre la qual es posaria la nova banda de rodadura.

Millora de l’enllumenat

Al mateix temps, s’aprofitaria per a donar més amplitud a les voreres i adaptar-les per a persones amb mobilitat reduïda. A intervenció proposa també canvis de serveis soterrats, millora de l’enllumenat i la instal·lació d’illes amb vegetació ornamental (i on també anirien els fanals) per tal de separar millor els estacionaments. Aquesta intervenció é un pressupost previst de prop de 450.000 euros i un termini aproximat d’execució de quatre mesos.

Un pressupost i terminis d’execució semblants es disposaria per la reforma i rehabilitació dels carrers Font des Murtar i Font des Prats. Les actuacions estarien, igualment, centrades a la renovació de l’asfalt, la millora de la mobilitat per a les persones, canvi de serveis –amb soterrament d’alguns d’ells- i renovació de l’enllumenat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *