El grafiter Jerom i el músic Jon Michell participen en el Dia d’Acció per la justícia climàtica i energètica | Noudiari.es

El grafiter Jerom i el músic Jon Michell participen en el Dia d’Acció per la justícia climàtica i energètica

@Noudiari / Aquest dissabte Amics de la Terra organitza el Dia d’Acció per la justícia climàtica i energètica al poliesportiu des Pratet. Entre altres activitats, el conegut artista grafiter Jerom pintarà un mural acompanyat pel músic Jon Michell, per denunciar la inacció del govern central i “la seva connivència amb els interessos empresarials de les grans energètiques”.Aquesta acció es celebra a tot el mon per part de milers d’activistes de la Federació Internacional d’Amics de la Terra per denunciar el greus danys ambientals i socials provocats per les poderoses grans multinacionals energètiques.

Desde Amics de la Terra senyalen que a Eivissa “les conseqüències negatives d’un model energètic arcaic  han estat la contaminació de l’aire degut a les emissions de la central elèctrica, que ha afectat milers d’alumnes de les escoles situades als voltants de la central”.

Només el 2017 s’han experimentat diversos fenòmens meteorològics devastadors, segons senyala l’agrupació proteccionista, “com sequeres, huracans i inundacions, a més d’incendis forestals i despreniments d’icebergs, afavorits pel canvi climàtic. El panorama actual no pot rebre un altra qualificació més que d’emergència planetària”.

Per últim, Amics de la Terra diu que “cal actuar ja per frenar aquesta escalada de desastres i garantir l’adaptació al canvi climàtic dels països empobrits. El 10% de la població mundial és responsable de la meitat de les emissions, mentre que el 50% més pobre és responsable de només el 10%”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *