La llibreria Mediterrània acull demà la presentació del llibre ‘Cròniques de Xauen’ | Noudiari.es

La llibreria Mediterrània acull demà la presentació del llibre ‘Cròniques de Xauen’

@Noudiari / Aquest dimecres, a les 20h, tendrà lloc a la llibreria Mediterrània la presentació del llibre ‘Cròniques de Xauen’, d’Ivone Puig Artigas. Les ‘Cròniques de Xauen’, escrites en forma de diari epistolar, sorgeixen de l’experiència de l’autora, antropòloga, i del seu company com a residents al poble de Xauen (al nord del Marroc).El text s’inicia quan ella es troba immersa en plena redacció de la seva tesi doctoral sobre immigració. El dietari no només descriu la vida de la seva autora al Marroc sinó que també aporta abundant informació sobre el context en què aquesta es desenvolupa i, en especial, sobre els diferents trets de la cultura nord marroquina.

Amb un to distès, ocasionalment mordaç i fins i tot càustic, es descriuen amb un cert grau de detallisme els costums més rellevants del poble marroquí, les festes religioses de l’Islam, els ritus, les formes de religiositat popular, les creences, la gastronomia, la rutina de la gent corrent, els oficis artesans, les formes de gaudi, la forma de viure de la família…

En definitiva, aquestes cròniques ens apropen a la humanitat d’un poble amb les seves mancances, petiteses, bondats i valors que, malgrat la seva proximitat, resta molt sovint erròniament estereotipat i desconegut per la majoria de nosaltres.

Ivone Puig Artigas (Sabadell, 1964) és llicenciada en Filologia Àrab i en Antropologia Social i Cultural, màster en Recerca Etnogràfica, Relacions Interculturals i Teoria Antropològica i doctorada en Antropologia Social i Cultural amb la tesi Marroquins a les illes Pitiüses.

És autora dels reculls de contes Allà on em duguin les onades (IX Premi de Relats Curts Joan Castelló Guasch) i 150 milles al sud des Cap (Premi Baladre); i de la novel·la A sol post (VI Premi Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *