Santa Eulària repartirà bosses de compra reutilitzables per a reduir l’ús de plàstics i fer la compra més sostenible | Noudiari.es

Santa Eulària repartirà bosses de compra reutilitzables per a reduir l’ús de plàstics i fer la compra més sostenible

@Noudiari/ Aprofitant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es celebra del 18 al 26 de novembre, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu posarà en marxa una campanya de sensibilització ambiental enfocada cap a la prevenció de la generació residus, i més concretament, a la reducció de bosses de plàstic i envasos.Des del 13 al 23 de novembre, es distribuiran 10.000 llots de bosses reutilitzables i plegables de la compra i bosses per separar els residus en fraccions. En aquesta campanya col·laboraran els informadors ambientals del projecte “Santa Eulària més sostenible”, els quals, s’encarregaran de fer arribar aquestes bosses als ciutadans que realitzin les seves compres en els diversos establiments comercials del municipi.

Alhora, informaran sobre com fer la compra més responsable i conscient per tal d’aportar el seu petit gra de sorra en la reducció de residus. 24 són els establiments comercials que s’han adherit a aquesta campanya, entre els quals, hi ha la majoria de les grans superfícies comercials del municipi i alguns comerços més petits.

Del 13 al 17 de novembre, els informadors es localitzaran en petits establiments de les localitats de Puig d’en Valls, Santa Gertrudis, Jesús, Es Canar i Siesta, en horari de tarda. I del 18 al 23 de novembre, en horari de matí, els informadors es distribuiran entre les grans àrees comercials del municipi que han col·laborat en aquesta iniciativa (Mercadona, Eroski, Sa Compra i Es Mercat).

La generació massiva de residus és un dels reptes més complexos que s’ha d’enfrontar la societat actual ja que cada cop se’n produeixen més i la capacitat del planeta per assimilar-los disminueix. La prova d’aquest fet és l’existència de grans illes de deixalles que solquen els oceans i que es caracteritzen per l’elevada concentració de plàstics i altres residus fruits de l’acció humana. Les Nacions Unides estima que cada milla quadrada d’oceà conté 46.000 hectàrees de plàstics flotants. En una escala més petita, aquí a l’illa d’Eivissa, l’abocador de Ca na Putxa (l’únic abocador de l’illa situat al nostre municipi) està al límit de la seva vida útil. Per tant, una correcta gestió dels residus és essencial per evitar l’impacte nociu d’aquests en el nostre apreciat entorn terrestre i marí.

Protecció ambiental

Precisament la prevenció de residus està considerada com la clau en matèria de gestió de residus per la protecció ambiental. Evitar-ne la generació, disminuir-ne el grau de perillositat ominvar-ne l’impacte ambiental que puguin causar s’ha determinat com la forma més eficient per combatre el greu problema que suposa la generació massiva de residus actualment. Tanmateix, és un dels pilars en totes les directives europees i estatals sobre política de residus i medi ambient, i així es posa de manifest en el Programa Estatal de Prevenció de Residus que proposa com a objectiu pel 2020 la reducció del 10% dels residus generats respecte l’any 2010. Per tant, les administracions públiques juguen un paper crucial com a impulsores de polítiques més eficients i sostenibles amb el medi ambient.

En aquest sentit, el repartiment de bosses de la compra reutilitzables i plegables forma part de l’estratègia d’aplicació que segueix l’Ajuntament per reduir la quantitat de bosses i envasos generats a les llars del municipi. A més a més, s’aposta per l’educació ambiental i la informació com a eina indiscutible de millora en aquest àmbit. de manera que els ciutadans ja no tinguin excusa per col·laborar, quasi sense adonar-se, en fer del nostre municipi un entorn més sostenible.

Finalment, l’entrega de les bosses de mà es farà a través dels informadors ambientals del projecte mixt de formació i ocupació “Santa Eulària més sostenible” subvencionat íntegrament amb fons de Conferència Sectorial, d’Ocupació i Assumptes Laborals i que compta amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears. Cal recordar que aquest projecte, sorgit de l’Escola Municipal de Formació en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulària des riu, treballa des de fa deu mesos en la promoció de la correcta gestió dels residus per part de tothom per fer el nostre municipi més sostenible.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *