Can Jeroni ofereix aquest dissabte l’espectacle Dúos y romanzas de zarzuela | Noudiari.es

Can Jeroni ofereix aquest dissabte l’espectacle Dúos y romanzas de zarzuela

@Noudiari/ Dissabte que ve, dia 23, a les 20.30 hores, se celebrarà al Centre de Cultura Can Jeroni l’espectacle Dúos y romanzas de zarzuela, interpretat per la soprano Irantzu Bartolomé i el tenor Diego Román, juntament amb el pianista Miguel San Miguel.Encara que els tres han ofert innombrables concerts per al públic eivissenc, és la primera vegada que actuen conjuntament. L’espectacle té una durada aproximada d’una hora i inclourà peces de sarsueles tan clàssiques com La del manojo de rosas, Dúo de la africana, El barbero de Sevilla, Maravilla, La revoltosa, El Gato montés o La tabernera del puerto.

Irantzu Bartolomé és de Barakaldo (Biscaia) i va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Municipal d’aquesta localitat. Va aprendre cant amb el mestre Javier de Solaún i en 1996 va ingressar al Conservatori de Viena, amb Hilda de Groote-Siegl. Va continuar el seu perfeccionament vocal amb la soprano Mary Downing a França i va obtenir el grau superior de Cant al Conservatori de Sant Sebastià, l’any 2000. També ha realitzat classes magistrals amb Alfredo Kraus, Victoria del los Ángeles, Isabel Penagos, Julia Hamari i Eva Randovà.

Actualment, Irantzu treballa amb la professora Josefina Arregui a Madrid. En dues ocasions rep el premi a la jove promesa en el concurs Luis Mariano d’Irun i en el Festival Internacional d’Art Líric De Viu Voix, a Vivonne (França). Ha realitzat concerts d’òpera i sarsuela per tota la geografia espanyola i a l’estranger. Compagina el seu treball com a solista amb el de professora de Cant al Patronat Municipal de Música d’Eivissa i a l’Escola de Música de Can Blau, a Sant Agustí. També imparteix classes de tècnica vocal com a professora en el cor Ciutat d´Eivissa.

El tenor valencià Diego Román és llicenciat en Psicologia i va estudiar dansa a l’escola del ballet clàssic de Saragossa. En 1989 va entrar en el Jove Ballet de María de Ávila, amb el qual va recórrer part d’Espanya i França. Una lesió, però, la va apartar de la dansa, moment en què inicia la seva carrera com a vocalista. Primer va treballar el Jazz vocal, en el quintet valencià Diego Román & Friends, i els boleros, amb Los últimos románticos.

Román, a més, ha estudiat cant al Conservatori de Palma. Al llarg de la seva carrera ha cantat com a baríton en nombroses formacions corals, de cambra i d’òpera. En 2012 es va estrenar com a tenor en el rol de Spoletta, en la Tosca d’Armin Heinemann. Actualment compagina la seva labor com a professor de Música de Secundària, a l’IES Algarb de Sant Jordi, amb diferents actuacions, tant en el circuit de jazz com amb concerts de música clàssica.

El pianista Miguel San Miguel va néixer a Madrid en 1965, però es va traslladar a Eivissa quan tenia dos anys. Va iniciar els seus estudis a l’Escola Municipal de Música amb el professor Victorino Planells i va continuar en el Conservatori d’Eivissa, on va estudiar piano amb Lina Bufí. Canta en el Cor del Conservatori des de l’any 1985 i des dels 17 anys manté una estreta relació amb el compositor suís Raymond Andres, amb qui amplia estudis d’harmonia, contrapunt, composició i piano.

És titulat superior de Solfeig i Musicologia pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona i l’Escola Superior de Música del Liceu de Barcelona, a més de professor de piano, harmonia, contrapunt, orquestració i instrumentació. Des de l’any 1996 dirigeix el Cor Ciutat d’Eivissa del Patronat Municipal de Música d’Eivissa, on a més és professor de piano i llenguatge musical. Com a compositor ha musicat poemes del poeta eivissenc Mario Riera Bussom, cantates infantils de Xesús Ballesteros Mir i ha escrit diferents peces per a cor.

Concert de la nova agrupació de cambra Encantades a Sant Jordi

Cal recordar que divendres que ve, 22 de desembre, a les 20.30 hores, a l’església de Sant Jordi, hi haurà un concert molt especial amb l’agrupació de cambra Encantades, formada per veus blanques i que es presenta en públic per primera vegada amb un repertori nadalenc. Aquesta formació sorgeix a l’entorn musical de l’illa, guiada de la mà de la soprano i directora coral eivissenca Isabel Albadalejo. La resta d’integrants d’Encantades són Claudia Gómez, Verónica Cárdenas, Àngels Torres, Sara Vergés, Amparo Esteve i Tanit Ribas. Amb la col·laboració d’Elvira Ramón (piano) i Ramsés Puente (violí).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *