Guanyem Sant Josep demana “diàleg i valentia” per un nou model de gestió de les platges del municipi | Noudiari.es

Guanyem Sant Josep demana “diàleg i valentia” per un nou model de gestió de les platges del municipi

@Noudiari/ El grup municipal de Guanyem a Sant Josep de sa Talaia celebra la noticia de què l’Ajuntament reduirà elements a les platges amb la redacció del nou Plec de Condicions per a l’explotació dels lots del nostra litoral.
Des de la formació recorden que Guanyem ja va proposar una sèrie de mesures per a canviar el model de gestió de les platges de Sant Josep a principis de legislatura “que van en la mateixa línia que el que ha avançat la regidora de Medi Ambient, Neus Marí”.

“Pel nostre grup és una bona notícia veure que, al contrari que va passar al 2015, la regidora actual estigui fent molt bona feina i agraïm la seva predisposició al diàleg, amb el qual segur que arribem a acords positius per a tota la ciutadania”, han apuntat.

Imagen del Ayuntamiento de Sant Josep.

Per tot això, des de Guanyme demanen un “debat rigorós i valentia a l’hora de posar les bases per a un nou model de gestió”. Un debat que, segons expliquen, “cerqui el consens no només institucional sino també dels diferents agents socials preocupats per les agressions que pateixen el nostre territori i els drets de les persones residents”.

Per a Guanyem, l’estudi de càrrega a les platges elaborat aquesta temporada posa de manifest que calen “canvis de fons per evitar abusos, però el criteri tècnic (o l’econòmic) no hauria de ser l’únic a tenir en compte” i consideren “imperatiu” tenir en compte criteris “socials i mediambientals i per això és imprescindible una decissió política i una visió a llarg termini”.

Protecció especial de les platges i espais naturals

El propi document estableix que les platges considerades “naturals” no haurien de tenir una ocupació superior al 10%, com estableix la Llei de Costes. “Tot i així, comprovam any rera any que espais emblemàtics (com el Parc Natural de ses Salines) proliferen “beach clubs” i establiments impropis per aquests espais i platges naturals”, critiquen.

És per això que des de Guanyem insisteixen en “ser valent i establir un model diferent que sigui capaç de frenar la massificació i destrucció del nostre litoral al temps que garanteix el dret de totes les persones de gaudir del nostre patrimoni natural”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *