Tur recrimina a PP i Ciudadanos que “criminalitzin” els docents i els inspectors | Noudiari.es

Tur recrimina a PP i Ciudadanos que “criminalitzin” els docents i els inspectors

@Noudiari/ La diputada per Formentera, Sílvia Tur, considera  “inadmissible que les acusacions de Ciudadanos, secundades també pel PP, es fonamentin en tuits i expressions d’opinió quan per altra banda la conselleria d’Educació i Universitat no ha rebut a dia d’avui ni una sola denúncia per aquests fets, ni per part de pares d’alumnes, ni per part dels docents”.Tur fa referència així a lal debat, que va tenir lloc a la sessió parlamentaria de control al Govern, sobre una proposició no de llei a iniciativa de Ciudadanos que, amb el suport del Partit Popular, pretenia sostreure les competències en matèria d’inspecció educativa al Govern autonòmic en favor del servei d’Alta Inspecció Educativa de l’Estat.

La iniciativa, que fou rebutjada i que només va comptar amb el vot a favor del grup proponent i del Partit Popular, denunciava actes d’adoctrinament per part de docents i de centres educatius públics de les illes que segons Ciudadanos i Partit Popular vulneren els principis constitucionals de garantia de neutralitat ideològica i respecte a les opcions religioses i morals.

La diputada por Formentera, Silvia Tur, en una imagen de archivo.

En concret, aludien a manifests de sindicats, assemblees de docents i entitats educatives que segons Ciudadanos “sobrepassen el seu àmbit competencial per apostar políticament pel referèndum de Catalunya i el Procés”, encara que a continuació afegiren que es tractava de casos aïllats.

En aquest sentit, Tur ha dit que el fet “que demanin la sostracció de competències al Govern autonòmic en matèria d’inspecció educativa és una absoluta irresponsabilitat i una agressió al nostre Estatut d’Autonomia, que només té per objecte impulsar la recentralització de competències en favor de l’Estat”.

Així mateix, davant la persistència del PP per seguir atacant els docents de les Illes demana al secretari general del PP de Formentera que es posicioni al respecte de les denúncies del seu partit a Balears, indicant si són compartides per la seva formació insular.

Tur assegura que el silenci del PP de Formentera “el fa còmplice de les acusacions d’adoctrinament als alumnes per part dels docents”.

A més, Tur diu que ha d’aclarir si pensa que a Formentera s’està adoctrinant els alumnes i si està d’acord en que a les illes perdem competències en matèria d’educació.

Una respuesta para Tur recrimina a PP i Ciudadanos que “criminalitzin” els docents i els inspectors

  1. vicente Responder

    13 diciembre, 2017 en 18:28

    ¿ Qué alguien me diga si la supresión del castellano en practicamente todas escuelas públicas de Cataluña y Baleares es adoctrinamiento o no? Cuando no se acata la ley que obliga que la enseñanza se haga en las dos lenguas en concepto de igualdad ya estamos adoctrinando-Cuando se obliga a los padres a firmar el documento de inscripcion que la enseñanza se hara en catalán sin tener opción a poder elegir que se haga en castellano ya estamos adoctrinando.Cuando se llama España, estado español y al resto PAISSOS CATALANS ya estamos adoctrinando,,, Es natural que las personas normales respetuosas con la ley obliguen al Estado Central a suprimir las competencias de educación tanto en Cataluña como en Baleares-

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *