Podemos presenta a Eivissa les esmenes per impulsar les cooperatives en cessió d’ús a la nova Llei d’Habitatge | Noudiari.es

Podemos presenta a Eivissa les esmenes per impulsar les cooperatives en cessió d’ús a la nova Llei d’Habitatge

@Noudiari / El diputat eivissenc de Podem Balears, Aitor Morras, ha explicat avui en roda de premsa les dues esmenes presentades a la Llei d’Habitatge relatives a la promoció de les cooperatives en cessió d’ús i la desmercantilització del dret a l’habitatge, i que han estat aprovades aquesta setmana per la ponència que està treballant en aquesta llei.

Podem Balears ha presentat en solitari una esmena a l’article 2 de la llei, en la que inclou un punt per “potenciar la participació de les

Aitor Morrás, de Podemos.

cooperatives d’ habitatges en régim de cessió d’ ús i de les entitats de caràcter social i assistencial en les polítiques d’ habitatge”. Aquestes polítiques inclouen “actuacions de promoció, construcció, conservació, rehabilitació i renovació del parc d’habitatges i en tasques d’ administració i gestió dels mateixos, fomentant títols habilitants alternatius a la propietat com ho serien el dret de superfície i la masoveria urbana”.

L’altre moció aprovada, i presentada conjuntament amb els grups de MÉS i PSOE, afegeix a aquest article 2 el següent apartat: “Garantir que l’habitatge públic es manté propietat de l’administració, fomentant títols habilitants alternatius a la propietat de tot el parc públic d’habitatges de les llles Balears”.

“El que volem és garantir que la condició d’Habitatge de Protecció Oficial no caducarà i que l’endeutament per construir els HPOs no recaurà en les famílies”, ha comentat Morras, qui ha senyalat que l’objectiu és “desmercantilitzar a poc a poc el dret a l’habitatge, que les famílies no s’endeutin de forma perpètua per viure sota un sostre. Que l’habitatge sigui a la fi un dret i no una càrrega per a tota la vida”.

Cesió de Santa Margalida 

Morras també ha explicat que la nova de Llei d’Habitatge ha de servir per impulsar la figura de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús,  incloent plans anuals de promoció i foment, que les cooperatives estiguin representades a la Mesa Autonómica de l’Habitatge, i que tinguin un dret de superfície o un canon en les noves promocions d’habitatges.

“El paper de totes les administracions públiques és fonamental, inclosos els ajuntaments. Per aquest motiu, proposem a l’Ajuntament d’Eivissa que contempli que es poguessin cedir el drets de superfície del solar de l’edifici de Santa Margalida que s’ha de destinar a pisos, a Cooperatives d’Habitatge en cessió d’ús”, ha declarat Morras, qui ha indicat que d’aquesta manera “es faria un gran salt endavant en la lluita l’especulació immobiliària i evitaria la gentrificació i elitització del centre de la ciutat d’Eivissa”.

Una respuesta para Podemos presenta a Eivissa les esmenes per impulsar les cooperatives en cessió d’ús a la nova Llei d’Habitatge

  1. barsacalima Responder

    25 febrero, 2018 en 13:04

    Mi vecino lleva cuatro años con ocupas en una casa de campo . Tres juicios ganados. Cuando el Juzgado los va a echar ya están otros que con mucha chulería dicen a los del Juzgado que ellos no están en los papeles del desahucio . El funcionario detiene el desahucio . Nueva denuncia y nuevo de lo mismo . Y el propietario pagando impuestos del inmueble y sin poder entrar . Morras qué hacemos con esto . ¿Les damos un premio a los ocupas?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *