Tribunal d’Estrasburg i “justícia” espanyola, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

Tribunal d’Estrasburg i “justícia” espanyola, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

El Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha deixat, una vegada més, en evidència la Justícia espanyola. Ha estat en el cas de dos jóvens de Banyoles que havien estat condemnats per totes les instàncies judicials espanyoles apel·lables abans del Tribunal d’Estrasburg perquè havien cremat fotos del Borbó pare. Es veu que els diferents tribunals espanyols havien considerat que la cosa era delictiva, mentre que a Estrasburg han considerat que cremar fotos reials “forma part de la llibertat d’expressió”.

Aquesta última sentència del Tribunal d’Estrasburg és molt interessant perquè torna a aclarir a l’Estat espanyol en quines condicions es poden condemnar persones per delictes d’odi, i, en cap cas, no hi entra l’actuació contra algú no vulnerable o que es troba en posició de superioritat. Dit d’una altra manera: no hi ha per on engirgolar-ho per condemnar ningú per delicte d’odi, posem per cas, pels fets de l’1 d’octubre passat a Catalunya. Com a mínim, ningú de la part catalana. Avui, emperò, continua havent-hi un grapat de ciutadans (generalment víctimes de la violència policial) acusats de delicte d’odi.

La llàstima és la lentitud. El Tribunal ha tardat onze anys a condemnar Espanya a pagar una indemnització als dos jóvens condemnats per la pira reial. És evident que els tribunals internacionals acabaran dictaminant que Puigdemont podia ser president de la Generalitat altra vegada, que Sànchez podia anar a Barcelona a defensar la seua candidatura, etc, etc. Però tardaran anys, i la situació s’ha d’arreglar tan aviat com sigui possible. Els tribunals espanyols, el jutge Llarena, la jutgessa Lamela i tota la colla saben que estan actuant il·legalment, en tenen plena consciència, però ho continuen fent perquè saben com són de lents els organismes internacionals que acabaran condemnant-los.

PS: Tenc la impressió que als comentaris dels articles hi ha molt indocumentat que, ai las!, pastura pel món del Dret. I quan llegesc que algú (que previsiblement és advocat) diu que als Estats Units d’Amèrica et poden condemnar per cremar una bandera americana se’m posen tots els cabells drets.

Per Bernat Joan i Marí.

6 Respuestas a Tribunal d’Estrasburg i “justícia” espanyola, per Bernat Joan i Marí

 1. Graco Responder

  16 marzo, 2018 en 8:42

  No ofende quien quiere ,sino quien puede…ese tipo de actos miserables ,retratan la bajeza de quien los realiza…Los demás tenemos claro que tenemos un gran Rey,y un gran país ,España,incluso con personas como estas…

 2. Graco Responder

  16 marzo, 2018 en 8:43

  Mientras los independentistas celebran la libertad de expresión que supone quemar fotos del Rey, su Generalitat suspende de empleo a un Mosso por emplear el castellano….me lo explicáis?

 3. Pitiuses Responder

  16 marzo, 2018 en 21:17

  Mentres alguns celebren com a llibertat d’expresió anar creman fotos…Lluís Salvadó (ERC) “a la que tingui les mamelles més grosses li dones el càrrec”. Mètode democràtic i complex sens dubte….sense comentaris…

 4. Alderaan Responder

  17 marzo, 2018 en 0:53

  A mí me parece, que mezcla los conceptos. Por una interpretación, sobre la libertad de expresión, no es el delito por el que se imputa, ni a Puigdemont, ni al los políticos presos. En cuanto a la tardanza en dictar sentencia, algo tendrá que ver el tener, necesariamente, que recorrer el camino judicial en España, que es manifiestamente largo.

 5. francesc negre Responder

  17 marzo, 2018 en 12:50

  cert Joan, quan a la ignorància del jutges s’hi afageix lo que constitucionalment es prevaricació, o sigui tenir gent a la presó sense haberlos comdemnat en ferm. S’els ha prejutjat i aixó es tant com anular el judici. Peró ara amb tot aquest bagatge els volen jutjar a final de més quan acaba segons les lleis espanyoles el plaç de la presó preventiva

 6. devila Responder

  19 marzo, 2018 en 8:25

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *