El PP critica la baixa activitat d’un Consell “que no fa ni fará res” | Noudiari.es

El PP critica la baixa activitat d’un Consell “que no fa ni fará res”

Representants del PP, aquest matí en roda de premsa.

@Noudiari / El portaveu del grup popular al Consell d’Eivissa, Mariano Juan, ha fet balanç aquest matí de la liquidació del pressupost corresponent a 2017 i ha destacat la “baixa activitat” d’aquesta institució, especialment en matèria d’inversions, subvencions i transferències a les distintes administracions, “tots beneficis directes per als eivissencs”.

“No han estat capaços d’executar ninguna obra nova ni tan sols les projectades en legislatures anteriors, fet que demostra un bloqueig més que consolidat al Consell, prova del qual n’és el romanent de crèdit no executat, que ascendeix a 47.277.599,85€”, ha afegit Juan.

El portaveu popular ha considerat que, de la mateixa manera que es fa un ple per a la presentació dels pressuposts, seria interessant que se’n celebràs un altre per tractar la seua liquidació perquè, assegura, “el primer és una declaració d’intencions i és en la fase de liquidació quan es demostren i es contrasten els fets i tot el que s’ha executat i, especialment en aquestos, el que no s’ha executat”.

“D’aquesta manera, es pot comprovar que no s’ha fet cap gestió de compra d’habitatge tot i l’anunci dels 7 milions d’euros i, en matèria de transports, els convenis en mobilitat segueixen sense pagar-se i tampoc el carril bici a Sant Joan o l’enllaç de Puig d’en Valls amb Jesús, aquest últim amb el desgavell de les obres de la seua entrada», ha explicat Juan, que ha recordat la “nul·la” millora en l’intrusisme en transports. El portaveu ha mencionat que “l’escoleta de Can Nebot segueix tancada tot i els anuncis del conseller David Ribas qui, per cert, encara té torres de defensa caigudes tot i ser un element patrimonial fonamental per a la nostra illa”.

Obres no executades per 29 milions d’euros

Imatge d’un ple del Consell d’Eivissa.

En matèria d’obres no executades, el romanent ascendeix a 29.178.657,55 euros, “i crida l’atenció que ni tan sols s’hagin executat les obres finançades amb els fons de cohesió, posant així en perill la seua execució per caducitat del conveni subscrit amb el Govern  i Turespaña”.

En matèria de subvencions queden per pagar 8.119.429 euros corresponents a l’exercici 2017, dels quals únicament estan compromesos 2.633.854 euros, fet que originarà un romanent en aquest capítol de gairebé coinc milions i mig d’euros, i on destaquen les següents partides:

Pel que fa al capítol set de transferències a altres administracions, principalment als ajuntaments, sobre un pressupost de 13.488.332 euros, els populares indiquen solament s’han transferit 1.517.115 euros, hi ha unes obligacions reconegudes de 8.328.746 euros i queda un romanent de 3.642.471,33 euros:

Ingressos del 78% del total del pressupost

“En 2017 només es va ingressar un 78.37% del total pressupostat, una dada que dona la raó al PP sobre que estaven completament inflats, tal i com es va avisar durant la seua aprovació i un dels motius pels quals es va votar en contra”, han apuntat des del partit blau.

No obstant això, atesa la baixa execució d’inversions i subvencions com ha quedat reflectit, tenim un superàvit sense comptar els imports compromesos de 15.946.594 i, si es té en compte la quantitat compromesa, encara així són 7.190.062€, per tant l’execució o pagament de subvencions i transferències no es deu a la falta d’estabilitat pressupostària “sinó a una incapacitat manifesta de portar endavant els projectes o la tramitació de les subvencions”.

“Cal destacar en la desviació del pressupost d’ingressos les partides que provenen de convenis amb el Govern, uns per no haver executat les obres previstes en aquests, i altres de Serveis Socials que no s’han pagat i que, en data de tancament, el Govern deu 4.193.576,2€”, conclou el PP.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *