Organitzen una jornada festiva per a reivindicar el caràcter únic del Riu de Santa Eulària | Noudiari.es

Organitzen una jornada festiva per a reivindicar el caràcter únic del Riu de Santa Eulària

@NoudiariEl departament de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària ha organitzat per a aquest dissabte 23 una festa a sa Font d’en Lluna, baix el Pont Vell de Santa Eulària, per a recordar el vincle que uneix aquest àmbit amb la Nit de Sant Joan i la figura més popular del folklore eivissenc, es fameliar, però, sobre tot, com a acte reivindicatiu de la importància que ha tingut, i encara té, l’únic veritable riu de tot Balears i que el nou Pla Hidrològic Balear no recull de forma adequadament diferenciada respecte als torrents existents a la Comunitat. Aquesta activitat forma part de la campanya #SomRIU iniciada a xarxes socials per a reivindicar aquesta singularitat del Riu de Santa Eulària.La proposta vol ser un acte festiu per a tota la família i en que la tradició i la cultura pròpies de Santa Eulària tinguin un paper destacat de manera que quedi ben palès que el riu, l’explotació de la riquesa generada per les seves aigües als molins fariners i als horts propers, han conformat bona parta de la identitat local i que el caràcter i la personalitat eularienca reivindiquen de cara al futur aquest espai com a propi per la riquesa ambiental i cultural que atresora. 

Les activitats s’iniciaran a les 17.00 hores amb tallers de jocs tradicionals i manualitats. Igualment, es farà un concurs de dibuix per a infants centrat al riu, els guanyadors del qual es coneixeran i quedaran exposats hores després a la plaça d’Isidor Macabich, o plaça des canó.

Per a poder acudir fins a aquesta cita, i per a ajudar a grans i petits a conèixer com era el ritme de vida a l’època anterior a l’arribada del turisme, des de la plaça d’Espanya sortiran regularment (entre les 17.00 i les 19.00 hores) carros de barana que es dirigiran fins a sa Font d’en Lluna tot passant al costat del Centre d’Interpretació del Riu de Can Planetes.

A les 19.00 hores, la Colla es Broll, amb la participació de membres d’altres colles de ball pagès del municipi, faran una petita exhibició que donarà pas a la lectura d’un breu manifest en defensa de la tradició i del Riu com a representant de la nostra identitat. A continuació es convidarà a tots els assistents a una berenada popular amb coca d’albercoc i macarrons de Sant Joan.

Festes de la Nit de Sant Joan
En acabar-se el menjar, es proposarà als assistents fer una caminada popular fins a la plaça d’Isidor Macabich on l’acte reivindicatiu des Riu lligarà amb la tradicional celebració de la Nit de Sant Joan que fan els vesins de la plaça i que ara estan mirant de recuperar.

Allà, a més de donar-se a conèixer els guanyadors del concurs de dibuix, hi haurà dues actuacions musicals. A partir de les 20.00 hores hi haurà Lucy & Diamons, amb version de clàssics del pop i del rock. I, a les 21.00 hores, serà el torn d’Arteca. A les 22.00 hores es donarà per acabada aquesta festa i donarà inici la que organitzarà l’Institut d’Estudis Eivissencs, amb Bluesmafia i es Saligardos, es Mals Esperits, Esperitrons i encesa dels foguerons a la mitjanit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *