Ruth Tormo guanya el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2018 | Noudiari.es

Ruth Tormo guanya el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2018

@Noudiari / L’escriptora Ruth Tormo Benavent ha estat proclamada guanyadora del XXXVII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2018 per la seva obra Una història de nassos. L’entrega del premi va tenir lloc ahir ak Centre Cultural Es Polvorí d’Eivissa.El Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport de l’editorial Barcanova, qui publica les obres guanyadores. El Premi guardona novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys i està dotat amb una quantitat de 7.000 euros.

Ruth Tormo Benavent (Barcelona, 1974) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa en l’àmbit de la comunicació des de fa 20 anys. Actualment desenvolupa la seva tasca al Departament de Comunicació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Malgrat que Una història de nassos és el seva primera novel·la, Tormo escriu des de l’adolescència i ha estat mereixedora de diversos premis de contes i narrativa curta, entre els que destaquen els guardons Elsa Garcia (Papiol, 2018), Núvol (2017), Joles Sennell (La Seu d’Urgell, 2017) o el Joan Petit (Blanes, 2017). Alguns dels seus contes s’han publicat a la revista Cavall Fort.Una història de nassos és un relat de caire realista en què els protagonistes, en el seu atrafegat camí cap a l’adolescència, busquen explicar-se i trobar sentit a tot allò que viuen i, sobretot, trobar-se a ells mateixos i definir-se com a individus amb personalitat pròpia, diferenciada i ferma, malgrat les inevitables contradiccions. La pressió del grup, l’aprenentatge sempre dur del fet que l’amistat pot significar desacords, sense que aquests l’afebleixin, i l’acceptació de la diferència i de la diversitat com a factors essencials per al positiu creixement personal, estan en la base d’una novel·la molt ben escrita, amb què els lectors juvenils es reconeixeran feliçment, i amb la que gaudiran d’una lectura entretinguda, gràcies als seus protagonistes, personatges ben definits, a unes situacions molt versemblants, a un llenguatge no exempt d’ironia i d’intel·ligència, i amb l’afegitó d’unes mascotes ben curioses.

El jurat ha estat format per Sara Moyano i Pere Martí, en representació d’Editorial Barcanova, i els escriptors i pedagogs Miquel Rayó i Joan Amorós.

L’edició d’enguany ha destacat per l’alta participació. S’han presentat un total de 26 obres procedents de Catalunya (de poblacions com Barcelona, Girona o Santa Coloma de Gramanet) i de Balears (des Pollença, Lloseta o Palma fins a Maó o Eivissa). El realisme i les relacions personals (entre iguals o intergeneracionals) han estat en el focus d’atenció de molts dels autors i autores que han optat al premi en la present convocatòria, però també la fantasia, en les seves diverses manifestacions, des de la més ingènua i simpàtica fins a la més elaborada, ha esdevingut element central de moltes de les obres presentades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *