Santa Eulària exigeix mesures per a evitar les males olors de la depuradora | Noudiari.es

Santa Eulària exigeix mesures per a evitar les males olors de la depuradora

@Noudiari / L’arribada de les primeres jornades de veritable calor i l’increment de població estacional amb motiu de l’inici de la temporada de turisme està provocant novament incidències de molèsties per males olors als vesins dels barris de Can Sansó, Cas Capità i altres zones adjacents del poble de Santa Eulària des Riu.
Per aquest motiu, l’Ajuntament del municipi ha remès una carta a l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), ens del Govern autonòmic del que depèn la planta depuradora, per tal de que prengui mesures efectives per a que s’aturin d’immediat aquestes molèsties de males olors.

Al mateix temps, i si això suposa la possibilitat de solucionar aquesta qüestió evitant molèsties als vesins, des de l’Ajuntament s’ha tornat a oferir el col·laborar, com ja s’ha fet en altres ocasions, per tal de que aquest problema s’arregli, sense que els problemes de retorn dels sous emprats pel Consistori en anteriors exercicis per a la gestió dels llots sigui un impediment.Segons en té constància directa el Consistori i per les queixes arribades per diferents vies a l’Ajuntament, la pujada de les temperatures als últims dies i el progressiu inici de la temporada turística, estan començant ja a suposar episodis de fortes pudors sorgides de la depuradora de Santa Eulària i que afecten principalment als vesins dels barris més propers (Can Sansó i Cas Capità), encara que segons les condicions ambientals poden arribar a indrets molt més allunyats.

Per aquest motiu, l’Ajuntament s’ha dirigit a l’administració que gestiona la planta per a demanar que es prenguin les mesures adients “per a mantenir adequadament les esmentades instal·lacions per tal de minimitzar les molèsties i problemes de salubritat que suposa el seu funcionament deficient”.

Des del Consistori es reconeix que les obres d’ampliació suposen una situació excepcional, però que aquesta no ha de ser excusa per a fer viure novament als vesins de Santa Eulària una situació com les viscudes als estius de 2015 i 2016 –i, en menor mesura, el 2017- i que varen motivar la intervenció de la municipalitat, creant un sistema de gestió de llots de depuradora, que incloïa procediments per a la generació de compost. Uns procediments que han suposat una despesa per l’erari de Santa Eulària des Riu de prop de 200.000 euros i que encara no han sigut abonats per la Conselleria de Medi Ambient ni pel Consell Insular d’Eivissa, les dues entitats implicades en la gestió i tractament de les restes de les depuradores

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu no renuncia al cobrament d’aquest sous que pertanyen al municipi, però vol remarcar que aquest deute no és un impediment per a que, si fos necessari, el Consistori tornés a implicar-se com ja ha fet abans per tal de donar solució a les persones afectades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *