Comencen els assajos de la Trobada Orquestral Jove Orquestra Simfònica d’Eivissa | Noudiari.es

Comencen els assajos de la Trobada Orquestral Jove Orquestra Simfònica d’Eivissa

 

@Noudiari / Aquest matí, els joves músics participants en la cinquena Trobada Orquestral per formar la Jove Orquestra Simfònica d’Eivissa han iniciat els seus assajos a l’auditori del Centre Cultural de Cas Serres, sota la direcció del prestigiós director d’orquestra Sergio Alapont. Aquesta setmana d’assajos i preparatius culminaran el pròxim dissabte, 14 de juliol, amb un concert final a l’Auditori del Centre Cultural Can Ventosa.
La Trobada Orquestral està organitzada pel Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d’Eivissa, amb el suport del Patronat de Música d’Eivissa, Can Blau, i la col·laboració del Conservatori Professional de Música, l’escola municipal de música de Santa Eulària des Riu i l’escola municipal de música de Sant Antoni de Portmany. La Trobada té una finalitat didàctica, integradora, formadora i, alhora, serveix per establir lligams entre els i les estudiants de música d’Eivissa. El seu principal objectiu és unificar, durant la setmana que dura, els recursos musicals de l’illa d’Eivissa, d’aquí el nom de Trobada Orquestral.

L’alumnat participant té l’oportunitat de treballar sota la direcció d’un director de renom i amb la supervisió de professorat tutor especialitzat que farà de guia docent durant la setmana de la Trobada, entre el 9 i el 14 de juliol. Enguany s’ha comptat amb el reconegut director Sergio Alapont, premiat com a Millor Director d’Orquestra a Itàlia 2016 per GBOPERA Awards. Diplomat en direcció d’orquestra amb la qualificació de cum laude a Nova York (EUA) i Pescara (Itàlia), ha dirigit prestigioses orquestres nacionals i internacionals entre les quals es pot mencionar la London Philharmonic Orchestra, Norwegian National Opera, Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Massimo Bellini de Catania, Radiotelevisió Espanyola (ORTVE), Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, entre altres.“És un goig participar en una Trobada amb tanta gent jove i entusiasta. En aquests dies de feina volem potenciar l’alegria de tocar música junts, més enllà dels egos i les individualitats” ha explicat Sergio Alapont en una pausa dels assajos. Per la seua banda, el conseller d’Educació, Cultura, Patrimoni, Esports i Joventut, David Ribas, ha agraït la col·laboració de tots els qui participen en aquesta trobada “i que contribueixen a que aquests al·lots visquin uns dies de música i companyonia irrepetibles en la seua formació”.

El concert d’aquest dissabte serà a les 20 hores, i s’interpretarà la Primera part de l’Obertura Coriolà, op. 62 de Ludwig van Beethoven; les Variacions sobre un tema de Haydn, op. 56 de Johannes Brahms; la Segona part de la Fanfàrria per a l’home comú d’Aaron Copland, i la Simfonia núm. 1 de Ludwig van Beethoven.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *