La campanya de sega d’enguany dobla la producció de cereal a Formentera | Noudiari.es

La campanya de sega d’enguany dobla la producció de cereal a Formentera

 

@Noudiari / La Cooperativa del Camp de Formentera ha finalitzat el període de recol·lecta de cereal a les finques cedides al Cens de Terres de Cultiu així com als camps de 21 associats a l’entitat. En total s’han segat 17,5 hectàrees de finques cedides al cens de terres: 10 hectàrees d’ordi, 5,5 de civada, i 2 de xeixa.
Així, la Cooperativa ha recol·lectat un total de 21.100 kg de cereal. Concretament, s’han recollit 14 tones d’ordi, 4.100 kg de civada i 3 tones de xeixa.

Aquesta quantitat dobla la recollida la temporada passada, una temporada marcada per la sequera.

El conseller del ram, Bartomeu Escandell, s’ha felicitat per la campanya d’enguany, ja que gràcies a les pluges d’hivern i primavera “hi ha hagut una bona collita i s’ha doblat el gra recollit en comparació a l’any passat”.
Així mateix, Escandell ha destacat la importància d’aquestes feines en quant a recuperació del sector primari i del paisatge rural de l’illa.

A les 17,5 hectàrees recol·lectades a les finques cedides, se n’han d’afegir 39,5 més segades als camps dels socis de la Cooperativa, fent un muntant total de 57 hectàrees de cereal treballades. Calen afegir també les 52 hectàrees de farratge collides al maig.

La Cooperativa del camp preveu destinar el cereal obtingut al consum local i a llavor per poder sembrar la propera campanya, ja que s’ha demostrat que les varietats locals són més resistents en èpoques de sequera.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *