El Ple de Santa Eulària aprova de manera definitiva el Pla Especial de Ses Feixes | Noudiari.es

El Ple de Santa Eulària aprova de manera definitiva el Pla Especial de Ses Feixes

@Noudiari / El Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha aprovat definitivament  i per unanimitat el Pla Especial de Recuperació i Conservació de Ses Feixes, un document que recull diferents mesures per a la preservació d’aquest important indret del municipi.El regidor d’Urbanisme, Mariano Juan, s’ha referit al “llarg procediment” que ha seguit la redacció i posterior aprovació d’aquest Pla, durant la tramitació del qual s’han produït modificacions legislatives i de règim legal que ha obligat a fer modificacions en els documents.

Tot i així, ha recordat que per al redacció d’aquest pla s’ha seguit un procediment de participació pública per tal de consensuar al màxim aquest projecte.

Juan ha destacat que el Pla Especial regula aspectes com ara el soterrament de les esteses aèries, les segregacions de terreny, que hauran de respectar les parcel·lacions existents, l’obligació dels propietaris de mantenir i conservar els elements patrimonials que s’hi conserven o aspectes estètics i ubicació en la construcció d’annexes que hauran d’estar a menys de cinc metres d’una de les façanes de l’edifici principal, els camins a menys de 10 metres i s’hauran d’emprar colors blancs , verds o grisos acordes a l’entorn de la zona.

A més es proposen mesures per a fomentar els usos agraris tradicionals de la zona.

D’altra banda, el Ple ha donat llum verda, amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, a l’avanç del Pla Especial de les zones turístiques de Cala pada, S’Argamassa i Sa Trenca, que s’exposarà al públic per tal de recollir-ne suggeriments abans de la seva aprovació inicial.

El Pla Especial redueix un terç el creixement urbanístic previst a la zona, recull la protección de 100.000 metres quadrats de bosc i zona verda, preveu la creació de vials per a bicicletes i itineraris per a viantans a la costa  i estableix la separació d’usos turísitcs i residencials per tal d’evitar problemes de convivènjcia que generen aquests canvis.

El Ple ha tractat també la incorporació a les instal·lacions municipals de la xarxa d’extracció d’aigua, emmagatzemament i distribució d’aigua que hi ha al municipi de l’operador privat Aigües des Torrent des Fornàs, que dona servei a bona part de la Parròquia d’es Puig d’en Valls i a algunes zones de la de Jesús.

Aquesta adquisició afecta quasi 2.400 comptadors. En total, l’operació que s’executarà a través de l’empresa pública Emser XXI, tindrà un cost de 4,4 millons d’euros (més IVA). En total,  s’incorporen 53,19 kilòmetres de canonades, tres nous d distribuïdes per la part sud del municipi, s’incorporen tres nous dipòsits (un d’ells en cessió) amb més de 1.130 metres cúbics de capacitat, quatre pous (dos adquirits i dos cedits), així com diferents estacions de rebombeig, arquetes i altres.

A més, el Consistori subrogarà cinc empleats de l’empresa i incorporarà al seu patrimoni dos solars que sumen més de 3.000 metres quadrats de terrenys rústics i industrials.

Durant el ple s’ha donat lectura a un manifest institucional elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb motiu del Dia de la Dona treballadora que es celebra el 8 de març. La declaració ha obtingut el recolzament dels grups Popular i Socialista i l’abstenció del grup Guanyem.

El Ple també ha rebutjat, amb els vots del PP, una moció del grup Guanyem per a donar suport institucional a les subvencions per a fomentar l’ús de la llengua catalana.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *