La Junta Electoral Central entra en campanya, per Bernat Joan i Marí - Noudiari.es | Noudiari.es

La Junta Electoral Central entra en campanya, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

Bernat Joan i Marí

Com ja ens té acostumats últimament, la Junta Electoral Central ja ha entrat en campanya. La neutralitat de la JEC és, aproximadament, comparable amb la neutralitat del Tribunal Suprem. Els observadors internacionals que segueixen el judici del procés independentista de Catalunya estan escandalitzats per l’actuació del jutge Marchena. Alguns estan poc familiaritzats amb Espanya. I veuen amb estupor com el jutge del Suprem permet que l’exministre Zoido contesti trenta-sis vegades “no me acuerdo” i, en canvi, es posa dalt cala figuera quan una testimoni de la defensa diu… tres vegades la mateixa cosa. Perquè no diguen que no és una persona equànime i equilibrada, i que actua imparcialment! En la mateixa línia, el jutge del Suprem permet que els fiscals demanin a tots els testimonis de les defenses si són socis de l’ANC o d’Òmnium Cultural i, en canvi, impedeix furgar en l’adscripció ideològica, per exemple, de la secretària judicial del Jutjat número 13 de Barcelona (d’adscripció ultradretana, no fa falta dir-ho). Com en Marchena mateix. Tot plegat només s’explica perquè els del Suprem saben perfectament que Estrasburg els tombarà la sentència. Mentrestant, emperò, tendran segrestats els líders catalans.
Idò bé, la Junta Electoral Central és igual d’apartidista que el Tribunal Suprem. Dit ras i clar, juga a fer tot el possible perquè guanyi el trifatxet, tot i que els socialistes pensen que també juga a favor d’ells. Els enganya el fet que la porten jutges del Suprem que s’autoconsideren progressistes. Evidentment, la JEC ha entrat en campanya a Catalunya. Allí havien d’aconseguir, el passat mes de desembre, que els nacionalistes espanyols hi guanyassin les eleccions. No se’n varen sortir, i a Catalunya hi continua havent govern independentista. Ara han d’aconseguir la mateixa fita. I per això han entrat en campanya fins i tot abans que els partits polítics. Acaben d’emetre una ordre perquè la Generalitat de Catalunya retiri de tots els edificis els llaços grocs i les estelades. Com si llaços grocs i estelades fossin símbols de partits.

Malauradament, davant l’entrada en campanya (sempre a favor dels nacionalistes espanyols) de la JEC, no hi ha tribunal d’Estrasburg que pugui protegir els ciutadans catalans. Però els de la JEC encara no saben que, fins i tot amb l’àrbitre en contra, fitxat pel partit contrari, jugant com el jugador número dotze, tretze, catorze i quinze de l’equip contrari, el resultat serà el que vulgui la majoria del poble de Catalunya. Segurament perquè la majoria a favor de la independència és infinitament més clara del que la immensa majoria de la gent es pensa.

25 Respuestas a La Junta Electoral Central entra en campanya, per Bernat Joan i Marí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *