L’Institut d’Estudis Eivissencs entrega aquest dissabte a Can Jeroni les mencions Sant Jordi 2019 | Noudiari.es

L’Institut d’Estudis Eivissencs entrega aquest dissabte a Can Jeroni les mencions Sant Jordi 2019

@Noudiari / Aquest dissabte té lloc l’acte de lliurament dels reconeixements públics que fa l’Institut d’Estudis Eivissencs a la feina que han realitzat i realitzen persones o institucions a favor de la nostra llengua i cultura. Enguany se celebra al Centre Cultural Can Jeroni, a Sant Josep de Sa Talaia, a les 20.00 h. 

La Menció d’Honor Sant Jordi va néixer l’any 1989, i el 2010 es varen afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona o col·lectiu jove que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.

Pere Vilàs Gil rebrà la Menció d’Honor Sant Jordi en reconeixement de la seua tasca com a investigador i difusor de la història d’Eivissa, havent publicat diverses monografies i articles, a més de ser un dels col·laboradors més estrets de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.

La Universitat Oberta per a Majors (UOM), que enguany celebra el seu 20è aniversari, rebrà la Menció Producció Cultural Sant Jordi en reconeixement de la gran tasca formativa i de difusió del coneixement que ha fet entre un nombrós grup d’estudiants jubilats eivissencs, a la vegada que ha dut les seues activitats per tots els municipis de l’illa.

El grup musical Rels rebrà la Menció Jove Sant Jordi. L’IEE vol destacar amb aquesta menció la qualitat musical del grup eivissenc, així com la importància que té l’oferta de música en català per al públic eivissenc, especialment per als jóvens.

A part dels guardonats, la importància i finalitat de la gala és promocionar i donar a conèixer a tots aquells, tant persones com institucions i/o associacions, que aposten decididament per la llengua d’Eivissa.

Enguany, el programa previst compta amb músics reconeguts, com el guitarrista Omar Alcaide i el grup vocal femení Trobairitz, com també amb una peça curta i original de teatre a càrrec del Grup de Teatre des Cubells.

La gala la conduiran Juanjo Ferrer i Neus Cardona, membres del Grup de Teatre de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *