Presentació a Formentera del llibre ‘100 Gloses de Vicent Jeroni. I unes més de regateig’ | Noudiari.es

Presentació a Formentera del llibre ‘100 Gloses de Vicent Jeroni. I unes més de regateig’

@R.N. / El dimecres, 17 d’abril a les 20:00 hores, té lloc a la biblioteca Marià Villángómez a Sant Francesc la presentació del llibre ‘100 Gloses de Vicent Jeroni. I unes més de regateig’, editat por Edicions Aïllades a proposta de l’Obra Cultural Balear de Formentera.
Es tracta d’un treball de Teresa Costa Castelló que s’ha ocupat de recollir el llegat de Vicent Tur Serra (Vicent Jeroni des Racó) per tal d’evitar que es perdin i donar-les a conèixer, després d’escoltar l’autor de les gloses recitar de memòria en diferents actes festius de la pitiusa menor.

El llibre va acompanyat d’un àudio en MP3 en format CD amb la gravació de les gloses en la veu del propi autor. Els materials recollits en aquesta publicació són tots obra de Vicent Tur Serra, de can Jeroni des Racó (Formentera). Es tracta d’un conjunt d’estructures versificades de caràcter narratiu creades per ser recitades, a manera d’històries en vers. Tot i que no es poden englobar dins dels gèneres cantats tradicionals pel fet que no estan pensades per ser cantades, sí guarden una relació prou estreta amb les cançons i també amb els estribots, fet que s’explica per la rellevància de Vicent “Jeroni” com a cantador i cançoner durant la segona meitat del segle XX.

En el llibre, s’ha procurat respectar al màxim la fonètica, tant pel que fa a la presència de fenòmens habituals en la parla d’Eivissa i Formentera com en casos en els quals s’han observat formacions anòmales (estrambòlica, endevenia, medecinàs…).

La presentació serà a càrrec d’Isidoro Torres Cardona, autor del pròleg i de Jordi Riera. L’acte també comptarà amb la presència del propi autor, de Teresa Costa i de l’editor, Ramon Mayol.

El llibre (més el CD) es pot aconseguir en les llibreries i en la plataforma literària www.illes.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *